Home , Avrupa , Kadın Katliamları Son Bulana Kadar Sokakları Terk Etmeyeceğiz

Kadın Katliamları Son Bulana Kadar Sokakları Terk Etmeyeceğiz

VIYANA|29.12.2020|  Viyana : 27 Aralık Pazar günü, Linz’de bir kadın daha eşi tarafından katledildi. Avusturya genelinde bu cinayetle birlikte bu yıl, 22 kadın erkekler tarafından katledildi.

28 .12.2020 Pazartesi günü saat 18:00 ‚de Yeni Kadın, KOMintern, Viyana Antifaşist kadınlar, KJÖ’nün de içinde olduğu birçok kadın kurumu tarfından, Avusturya’da yükselen kadın cinayetlerini ve erkek şiddetini protesto etmek için bir miting örgütlendi. Resselparkta buluşan kadınlar saygı duruşu ile mitingi başlattıktan sonra, yapılan açılış konuşmasında katledilen tüm kadınları andılar. Kadınların öfkeleri sloganlarına yansımaktaydı.

Açılış konuşmasının ardından kadınlar, kadın katliamlarınının küçümsenmesini protesto etmek için Amerikan Psikoloji Birliği’ne (APA) yürüdüler.

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar, “Öldüren Aşk İstemiyoruz”, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız”, “Ataerkiyi parçala”, “Kapitalizmi Parçala” gibi sloganlarla yer yer kesiliyordu. Kadınlar, mûcadelelerinin tacize, tecavüze maruz kalan tek bir kadının bile kalmadığı güne kadar devam edeceğini, sokakları boş bırakmayacaklarını haykırdılar.

Bu yıl Avusturya ‚da katledilen 22 kadının ve katledildikleri şehirlerin isimlerinin yazıll olduğu pankartları bir birine ekleyerek yürüyüş boyunca taşınması, kitlelerin dikkatini çekerken, öfkeleri de kabartıuordu. Saat 19:30 da kortej Wienzeile’ye geldiğinde, atılan “Jin Jiyan Azadi” sloganları ve protesto alkışları eşliğinde eylem sona erdi.

Şiddet Durmak Bilmiyor; Pandeminin başladığı günden bu yana bütün dünyada olduğu gibi Avusturya’da da, kadına ve çocuklara yönelik şiddet bariz bir şekilde yükseldi. Üst üste gelen şiddet haberleri, aslında pandeminin toplum üzerindeki sosyal, ekonomik, psikolojik etkilerinin açık göstergesidir.

27 Aralık Pazar günü Linz’de yaşanan olayın etkilerinden henüz kurtulamamışken, 28 Aralık Pazartesi günü basında; Tirol Längenfeld’de 28 yaşındaki bir babanın biri 9 aylık, diğeri 2 yaşında olan iki kız çocuğunu vahşice boğarak öldürdüğü haberiyer alıyordu. Avusturya Gündem’in verdiği habere göre, 28 yaşındaki Avusturyalı sanık olaydan sonra kendisi de intihar etmek istemişse de, olay yerine gelen polis, adamı yaralı bir şekilde hastaneye kaldırırken, olayın yaşandığı saatlerde çocukların annesinin ise iş yerinde olduğu öğrenilmiş..

29 Aralık’ta bir haber Atter See’nin doğu kıyısındaki Steinbach eyaletinden geldi. Basına yansıyan habere göre, Steinbach/Steyr’de bie evde iki yaşlı insanın cesedi bulundu. Yapılan incelemelerde elde edilen ilk bulgulara göre, 83 yaşındaki emekli adamın önce silahla eşini öldürdüğü, ardından da kendisinin intihar ettiği düşünülmektedir.

Yeni Kadın – Viyana

Üst üste yaşanan iki olay, Avusturya halkını hayretlere düşürdü.

Jin Jiyan Azadi !