Anasayfa , Haberler , ATİK Diyarbakır Newrozuna Delegasyon Gönderiyor

ATİK Diyarbakır Newrozuna Delegasyon Gönderiyor

TÜRKİYE | 18 – 03 – 2011 | ATİK Genel Konseyi 8. Toplantısında aldığı karar gereğince, Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarına bir delegasyon gönderiyor. ATİK Delegasyonu, 20 Mart Pazar günü Newroz kutlamalarının kalbinden olacak ve siyasal temaslar gerçekleştirecekler.

Delegasyon’un sunacağı Newroz mesajı ise şöyle:

Tertip Komitesine;

Fedakar ve Cesur  Kürt Halkı, Değerli Dostlar;

ATİK (Avrupa Türkiyeli Isciler Konfederasyonu) olarak, Avrupa’daki göçmen işçi-emekçilerin ve faşizm tarafından yurdundan sürülmüş politik sürgünlerin adına; sizleri en içten devrimci duygularla selamlıyoruz. Yeniden diriliş ve direniş günü Newroz, 2011 tüm halkımıza kutlu  olsun. Zalimin Zulmüne boyun eğmeyen direngen Kürt halkının kazanımlarını artırdığı, özgürlük ve tam hak eşitliği yolunda süren mücadelenin doruğa çıktığı, umudun ve zaferin müjdejisi olsun Newroz.

Amed, Dersim, Şirnak, İstanbul, Mersin ve Düsseldorf’ta aynı zamanda dünyanın başka şehirlerinde ki Newroz kutlamarında, ATIK üyelerinin ve bileşenlerinin kalbi inadına isyan diyen Kürtlerle  birlikte atıyor. ATİK Newroz Delegasyonu olarak,  2011 yılında da, söndürülemeyen Newroz ateşini sizlerle birlikte harlamaya geldik. Newroz’un isyan ve direniş geleneği çeşitli milliyetlerden dünya işçi ve emekçilerinin sermayeye karşı yürüttüğü kurtuluş mücadelesine ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu-da,  halkların diktatörlüklere karşı haklı ve meşru isyanlarının yaşandığı bir dönemeçte, Kürt halkıda haklarını almak için isyan ateşini daha da büyütmeli ve kendi gücüne güvenmelidir.

‘Açılım’ adı altında bildik ‘inkar, imha ve ilhak siyeseti’nin yeni ambalajlar içinde Kürt halkına sunulduğu şu günlerde, Kürtlerin meşru iradesi teslim alınmak ve hareketin devrimci dinamiği tasfiye edilmek isteniyor. TC devleti ve AKP, Kürt ulusunu bölmek için her türlü hilleye ve psikolojik araçlara basvuruyor. Kendine bağlı kapıkulu devşirme Kürt yaratmak istiyor. Kürt ulusu bu oyuna gelenleri dostane sekilde uyarmalı, onları kazanmayi amaçlamalıdır. Bugün Kürt ulusunun bütün renk ve dinamikleri, devrimciler, ilericiler, aydınlar ve sosyalistler; Faşizme ve şövenizme karşı, Kürtlerin tam hak eşitliği temelinde ki mücadelesini dahada yükselterek, omuz omuza dayanışmayı  büyütmelidirler.

Faşist devlet partisi AKP hükümetince devreye konulan tasviyeci ‘açılım’, Kürtlerin demokratik iradesine yönelik sürdürülen yaygın tutuklamalarla, gelinen aşamada, ‘kelepçeli demokrasi’yi bosa cıkaracak olan; Kürt, Türk, tüm milliyetlerden ve azınlıklardan emekçi halkımızın direnişi ve birlikte mücadelesi olacaktır.

* Yaşasın Newroz, Sönmesin İsyan Ateşi!

* BIJİ NEWROZ, BIJİ AZADİ!

* Yasasin Halklarin Kardeşliği ve Birlikte Mücadelesi.

21.  ATIK- Genel Konseyi