Anasayfa , Avrupa , Avusturya Covid-19’a Karşı Önlemleri Arttırdı

Avusturya Covid-19’a Karşı Önlemleri Arttırdı

Avusturya | 15.03.2020 | Avusturya’da son iki haftada hızlı bir şekilde gelişen Corona virüsü 800 kişiye ulaştı. 69 yaşında biri İtalya tatili dönüşünde hayatını kaybetti. Avusturya genelinde en çok Tirol eyaleti etkilenmiş bulunmakta. Tirol Eyaleti’nde 4 turistik bölge karantinaya alınmış bulunmakta. Tirol’da 250 kişi Corona virüsü tedavisi görüyor.

Avusturya genelinde bütün toplantı ve etkinlikler hükumet tarafından bir genelgeyle yasaklandı. Avusturya genelinde başta üniversiteler olmakla beraber, ilk ve orta okullar da dahil 3 hafta ara verildi. Tirol Eyaleti’nde Pazartesi günü itibarıyla olağan üstü hal uygulanmasının yürürlüğe girilmesi tartışılıyor. Halka sokağa çıkma yasağı yoğun bir şekilde medya üzeri propaganda yapılıyor.

Hafta içinde kitlelerin toplu halde yan yana geleceği bütün mekanlar kapalı kalacak. Sadece sağlık ve ihtiyaçlar için eczaneler ve benzinlikler açık olacak. Marketler sadece belirli saatlerde açılacak.

Bu gelişmeler yaşanırken, büyük şirketler bu süreci bahane ederek işçilere toplu çıkış vermeye başladılar. Olağan üstü bir hal olduğu için bununla ilgili herhangi bir eylem girişimi de gelişemiyor.

Ekte sendikanın (ÖGB) ve İşçi Odası’nın (AK) bu sorunlarla ilgili çıkardığı bilgilendirme broşürünü paylaşıyoruz.

Bilgilendirme Dosyasını Okumak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz