Home , Haberler , Nuriye ve Semih avukatsız kalmayacak

Nuriye ve Semih avukatsız kalmayacak

Türkiye|12.09.2017|ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, HHB`nin (Halkın Hukuk Bürosu) avukatlarının gözaltı gerekçesini henüz öğrenemediklerini, ancak mesleki faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınmış olacaklarını belirtti.

Davaya iki gün kala 18 Avukat gözaltına alındı

KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine dönmek için 188 gündür açlık grevinde. 113 gündür de tutuklu. Nuriye ve Semih’in davasının ilk duruşması 14 Eylül Perşembe günü Ankara’da görülecek.

Nuriye ve Semih’le dayanışma eylemlerini, üstelik „Nuriye“ ve „Semih“ isimlerini dahi yasaklayan iktidarının son hamlesi, Nuriye ve Semih’in avukatlarını gözaltına almak oldu.

Ancak hukukçular, Nuriye ve Semih’in avukatsız kalmayacağını belirtiyor.

Av. Yeşil, şöyle devam etti: „Nuriye ve Semih’in avukatları bugün gözaltındalar. Tamamı gözaltında. Ancak biz hep birlikte tüm meslektaşlar olarak binlerce avukatla Nuriye ve Semih’i savunmayı planlıyorduk. Hazırlığımız o yöndeydi. Aynı sayıyla duruşmaya gideceğiz.“

Bugün bakımından kararımız şu; bu gözaltılar hiç önemli değil. Meslektaşlarımız gözaltında avukatsız da kalabilirler. Fakat Nuriye ve Semih avukatsız kalmayacak. (etha)