Anasayfa , Avrupa , Avrupa’dan Zindan Direnişlerine Dayanışma Yükseliyor

Avrupa’dan Zindan Direnişlerine Dayanışma Yükseliyor

STRAZBURG |14.04.2017| Kürt Özgürlük Mücadelesi Aktivistleri ve Dostlarından 35 kişi,  Avrupa Komisyonu’na bağlı İşkenceyi ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) Strassburg Merkez Bürosu yakınında Süresiz Açlık Grevi (SAG) eylemine başladılar.

Türkiye’de toplam 27  Cezaevinde, 219 Kürt yurtsever tutsağın 15 Şubat 2017 tarihinde başlattıkları Süresiz Açlık Grevi eylemini desteklemek için, 13 Nisan tarihinde Remzi Kartal’ın açılış konuşmasını yaptığı kitlesel bir eylemle, bedenlerini Süresiz Açlık Grevi’ne (SAG) yatırdılar..

Süresiz veya Süreli Açlık Grevi’ eylemleri Avrupa’nın bir çok şehrinde yayılıyor!

Avrupa Komisyonu (AK) bünyesinde faal olan  İşkenceyi Ve Kötü Muameleyi İzleme Komitesi’nin (CPT) Strassburg’daki  merkez bürosu önünde Kürt kurumlar ve dayanışmacılar 13 Nisan itibarıyla Süresiz Açlık Grevine başladılar..

Kitlesel bir katılımla başlayan SAG eylemi’ne Kürt Siyasetçileri, Kürt Kurumların Eşbaşkanları, Devrimci Aydınlar ve Demokratik Kitle Örgütleri Temsilcileri yer alıyorlar.

ATİK’inde 20’ye yakın üyesinin de bayraklarıyla katıldığı kitlesel eylem oldukça coşkuluydu ve politik tutsakların haklı ve meşru talepleriyle olan dayanışma sloganları haykırıldı.

ATİK Genel Konseyi’nden Çağrı

ATİK Genel Konseyi adına bu eylemi destekleme çağrısı yapıldı. Buna göre, ATİK’e bağlı kurumların hızlı bir şekilde bütün hazırlıklarını yaparak, 17 Nisan Pazartesi gününden itibaren Strazburg’daki açlık grevine 5’er günlük dönüşümlü olarak katılmaları için aktivistlerini harekete geçmeye çağrısı yapıldı.