Home , Avrupa , Avrupa’da Elektrik Kesintileri Yaşanabilir

Avrupa’da Elektrik Kesintileri Yaşanabilir

HABER MERKEZİ|18.11.2021| Avrupa’da yaşanan gaz sıkıntısı devam ederken bu sorunun elektrik kesintilerini beraberinde getirebileceği ifade edildi.
FT Commodities Asia Summit’te konuşan Trafigura’nın CEO’su Jeremy, Avrupa’daki gaz rezervlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekerek bundan dolayı Avrupa ülkelerinin bu kış elektrik kesintisi riski altında olduğunu vurguladı.
Weir, „Açık konuşursak, şu anda yeterince gazımız yok, kış dönemi için depolama yapmıyoruz. Dolayısıyla, soğuk bir kış olması halinde, Avrupa’da elektrik kesintileri yaşayabileceğimiz konusunda gerçek bir endişe taşıyoruz“ ifadelerini kullandı.
Gazprom şirketi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa’daki depolama tesislerine yönelik doğalgaz tedarikini artırma talimatını geçen hafta başında yerine getirmeye başlamıştı. Ancak şirket, Aralık ayı için daha düşük boru hattı kapasitesi rezerve etmişti.
Bazı Avrupalı vetkililer, Gazprom’un bu adımını Almanya’ya Kuzey Akım-2 hattının işletme izni düzenleme sürecini hızlandırmak için baskı aracı olduğunu öne sürmüş, Rus tarafı bu iddiaları yalanlamıştı. (Kaynak: Sputnik)