Home , Avrupa , Lufthansa Pilotları Grev Kararı Aldı

Lufthansa Pilotları Grev Kararı Aldı

HABER MERKEZİ |26.08.2022| Lufthansa şirketinde çalışan pilotlar, süren topla sözleşme görüşmelerinde istedikleri sonucu alamadıkları için grev kararı aldılar. Toplu sözleşme komisyonu görüşmelerini sürdüren Vereinigung Cockpit (VC), yapılan pazarlıkta istenilen ilerlemenin olmamasından kaynaklı yolcu ve kargo uçakları pilotları içerisinde grev oylamasına gitti. Yapılan oylamada; yolcu uçakları pilotlarının “Lufthansa Passage” yüzde 97,6’sı greve lehine oy verirken, Lufthansa Cargo’da ise bu oran yüzde 99,3’e ulaştı. Oylamaya çalışanların yüzde 70 civarında katılım söz konusu oldu.

VC sendikası yönetim kurulu anlaşma sağlanamazsa hemen greve gideceklerini vurguladı. Ancak greve ilişkin somut bir tarih belirlenmedi. Grevlerin, şirketin ana merkezlerinin bulunduğu Frankfurt ve Münih havaalanlarında yoğunluklu olacağı düşünülüyor. Sendika Genel Müdür Yardımcısı şu açıklamayı yaptı: „Grev eylemi için yasal ve örgütsel hazırlıklar başlatılmıştır. Bununla birlikte, Vereinigung Cockpit (VC), hala ulaşılabileceği açıktır.“

VC adına toplu sözleşmeyi sürdüren komisyonun basına verdiği bilgiye göre, perşembe günü Lufthansa adına verilen teklif yeterli bulunmadığı için ret edildi. Komisyon temsilci görüşmelerin olumlu yürüdüğü, fakat gelen teklifin taleplerini karşılamaktan uzak olunduğunu vurguladı. Aradaki farkın büyük olduğu, gelen teklifin reel ücretlendirmeyi karşılamadığını vurguladı.