Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 23 Ocak Salı (Güncellendi)

Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 23 Ocak Salı (Güncellendi)

HABER MERKEZİ |23.01.2018|Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

23 Ocak Salı günü gerçekleştirilen eylemler:

STRASBOURG

Strasbourg Avrupa Konseyi Önünde Afrin Protestosu

Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik giriştiği saldırı 23 Ocak 2018 Salı günü, Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi önünde protesto edildi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi, ATİK, ADHK, Kehl Alevi Derneği gibi kitle örgütlerinin bulunduğu eylemde Partizan taraftarlarıda hazır bulundu. Kürt Toplum Merkezi, ADHK ve Partizan adına yapılan konuşmalarda Afrin Direnişine destek mesajları verildi. Partizan adına yapılan konuşmada, “milliyetçi faşist cephenin bozguna uğratılması, devrimci-demokratik bir ittifakın kurulması ile mümkün kılınabilir” denildi.

Devamında “İşgal girişimi, Kobane ruhu ile kuşanarak, dünya halklarının desteği ile enternasyonalist bir zafere dönüştürülecektir” denildi. Avrupa Parlamenterleri Kış Toplantısı nedeniyle Avrupa Konseyi’nde bulunan HDP Milletvekilleri ile Alman Sol Parti Milletvekili de eyleme katılarak görüşlerini belirttiler. 24 Ocak’ta yapılacak Parlementerler toplantısında Afrin konusunu gündeme getirieceklerini dile getiren Milletvekilleri, Afrin’le dayanışmanın ve destek sunmanın çok önemli olduğunun altını çizdiler.

Eylem sonunda, hemen hergün düzenlenecek protesto eylemlerine katılım çağrısı yapıldı.

OFFENBACH

Afrin İşgali Offenbach’ta Protesto Edildi

TC Devletinin Afrin’i işgal girişimi Offenbach’ta protesto edildi. Yoğun katılımın gözlemlendiği ve ATİF ve Nav Dem gibi kurumların çağrısı ile gerçekleşen eyleme Alman Sol Parti ve Antifa aktivistleride katılım gösterdi. Nav Dem tarafından yapılan konuşmada TC devletinin faşist ve gerici çeteleri öne sürdüğünü ve ağır silahlarla bombardımanlar gerçekleştirdiğini belirtti ancak bu işgal girişimlerinin fiyasko ile sonlanacağını dile getirdi. Alman ve AB devletleri ile Rusya’nın ikiyüzlü politikaları sonucu TC devletinin saldırdığını belirten temsilci, Alman polisinin YPG ve YPJ bayraklarının yasaklamasını ise Erdoğan’a verilen destek olarak dile getirdi. ATİF adına yapılan konuşmada 100 yıl önce Kürdistan’ın emperyalist politikalar sonucu bölündüğünü, aynı zihniyetin bugünde hayata geçirilmek istendiğini vurguladı. Temsilci Kobane’de yenilgiye uğrayan DAİŞ ve TC’nin Afrin’de de aynı hezimeti yaşayacağını dile geitirdi. Alman devletinin TC faşizmine olan desteğine dikkat çeken ATİF temsilcisi bunun utançverici bir politika olduğunu ve bu politikayı teşhir etmeye devam edeceklerini söyledi.

Eylemde Alman polisinin Kürt flamaları indirme talebi kitlenin yuhalanması ile karşılandı. Eylem sonrası bir kişiyi kısa süreliğine gözaltına alan Polis, bir süre sonra eylemciyi serbest bırakmak zorunda kaldı.

ULM

Almanya Ulm’de Efrin’le dayanışma eylemine polis saldırısı; 4 gözaltı!

Avrupa’nın pek çok merkezinde olduğu gibi Almanya’nın Ulm şehrinde de Afrin’e yönelik saldırıları protesto etmek için sokağa çıkan kitleye polis saldırdı ve dört kişiyi gözaltına aldı.

Afrin halkıyla dayanışmak ve Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için sokağa çıkan Ulmlüler Türk polisini aratmayacak bir saldırganlıkla karşı karşıya kaldı. Alman polisi kitle içerisindeki Partizan okuru bir kadını gözaltına almak için müdahale edince kitle polise tepki gösterdi ve polise bunu yapamayacağını söyleyen Avrupa Forum yazarlarından, SYKP ve HDK Avrupa Merkez Yürütme Kurulu Üyelerinden olan gazeteci Hüseyin Şenol ve üç kişiyi daha gözaltına alarak toplamda dört kişiyi gözaltına alarak eylemi provake etti.

Gözaltı sırasında Hüseyin Şenol’un çekim yaptığı telefonuna, gazeteci olduğu belirtmesi ve kimliğini göstermesine rağmen, el koyan polis karakolda telefondan kimi görüntüleri silerek bir başka hukuksuzluğa daha imza atmış oldu. Yine, tam kadın düşmanı tavır gösteren polisin trs kelepçeyle gözaltı yapması, ırkçı içerikli söylemde bulunmasına da şahit olundu.

An itibarıyla gözaltılar serbest bırakılırken Ulm’deki devrimcimci ve demokratik kurumlar polisin bu hukuk tanımaz ve saldırgan tutumunu kınadıklarını açıkladı. Platform yarın avukatı aracılığıyla şikayetçi olacak ve polisin tavrını açık bir mektupla kınayacak.

Cumartesi günüden beri süren, Türk Ordusunun Afrin’i işgal saldırısı, tüm dünyada olduğu gibi, dün akşam da Almanya’nın Ulm şehrinde yüzlerce kişi katıldı. Ulm’da AGİF, SKB, Partizan, NAV-DEM, ADHF, HDK-A ve SYKP tarafından oluşturulan Edi Bese Platformu bileşenlerinin yanısıra, MLKP, MLPD ve DİDF’in de yer aldığı gösteriye 400’den fazla kişi katılmıştı. Katılımcılar arasın da çok sayıda Rojava’lı Kürtlerin çoğunluğu da dikkat çekmişti.

An itibarıyla gözaltılar serbest bırakılırken Ulm’deki devrimci ve demokratik kurumlar polisin bu hukuk tanımaz ve saldırgan tutumunu kınadıklarını açıkladı.

Bu hafta cuma günü 26 Ocak’ta Ulm’da hem Afrin saldırısı lanetlenecek, hem de Ulm Polisinin provokatif tavrı protesto edilecek. Platform, konu hakkında yarın geniş bilgilendirmede bulunacak.

Polis Gözaltı yaparken basınada müdahale ediyor:

 

HAMBURG

Hamburg’ta kitlesel katılımla faşist T.c’nin Afrin İşgal girişimi ve saldırıları protesto edildi. Devrimci ,demokrat ve yurtseverler dün olduğu gibi bugün de saat 17’de Hamburg eyaleti parlamento binası önünde bir araya geldi. Gerçekleştirilen konuşmalarda Faşist T.c’nin işgal girişimleri teşhir edildi. Ayrıca emperyalist devletlerin kirli pazarlıkları ile T.c ‘nin işgal girişimine sessiz kalmaları ve desteklemeleride teşhir edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı miting ile Afrin’de faşist T.c ve gericilere karşı savaşanlar selamlandı.

‘‘Alman Panzeri Kürtleri Öldürüyor’’

Yapılan konuşmalarda emperyalist ülkelerin ikiyüzlü politikaları teşhir edilirken atılan sloganlarda Almanya devletinin finansı ve askeri ekipmanlarının Afrin’de Kürtleri öldürülmesi için kullanıldığı belirtildi ve Almanya devlet yetkililerine yapılan anlaşmaların ve silah sevkiyatlarının iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

Yapılan konuşmalarla beraber sloganlarla ‘‘Afrin Yalnız Değildir!’’ mesajı haykırıldı. Çoşkulu gecen eylemlerde bugün herhangi bir saldırı olmadı.

Anektot

Dün (22.01) gerçekleşen eylemde Hamburg Polis ekipleri bayrakları bahane ederek yürüyüş izni vermemişti. Bir çok kişinin elinden bayrağını ve kimlik bilgilerini alınarak işlem yapılmıştı. Eylemin sonunda ise eylem araçı ile beraber bayraklara Hamburg Polisi el koymuştu.Bu gün yapılan eylemde dün sergilenen Polis provakasyonuna da değinildi.

HANNOVER

Hannover‘de Efrin Halkı İle Dayanışma Eylemleri Sürüyor

Faşist TC devletinin 4 gün önce başlattığı Efrin e işgal girişimine karşı Hannover ve çevresinde 4 gündür Efrin Halkı ile dayanışma eylemleri sürüyor. Dün Havaalanı da yapılan Dayanışma eylemine bir grup faşistin saldırısı geri püskürtüldü.Yaralanan ve gözaltına alınan olmadı.

Bugün Hannover şehrinde büyük bir dayanışma miting ve yürüyüşü yapıldı.  Akşam saatlerinde şehrin tren istasyonunun önünde yüzlerce Devrimci, demokrat ve yurtseverlerin katılımı ile saat 18 de miting başladı. Sık sık ”Katil Erdoğan”, ”Biji Berxwedena Efrine”,”Türk ordusu Efrin’den defol”, ”Almanya finanse ediyor, Türk devleti Kürtleri katlediyor” vb. gibi sloganlar atıldı.

Miting de çeşitli parti ve temsilcilerin açıklaması okundu ‘Almanya nın ikiyüzlü davrandığına vurgu yapıldı. Faşist Tc devletinin Alman Panzerlerinin Efrin işgal saldırısında kullanması protesto edildi.

Mitingte YDG nin Efrin bildirisini okundu . Yürüyüşe Nav-Dem , ATİF ve YDG Hannover yanı sıra Die Linke ve sol anti-faşist kesimler destek verdi. Saat 19 sularında kitle yürüyüşe geçt. ”Biji YPG”, ”Biji YPJ”, ”Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganları eşliğinde yürüyüş Steintor meydanına kadar sürdü . 27 Ocak Cumartesi günü büyük Köln yürüyüşüne çağrı yapılıp sonlandı.