Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da Müslüman Kardeşler ve Hamas’a Yönelik “Ramses” Operasyonu!

Avusturya’da Müslüman Kardeşler ve Hamas’a Yönelik “Ramses” Operasyonu!

AVUSTURYA |10.11.2020| Avusturya’da, Müslüman Kardeşler ve Hamas yapılarına yönelik ev baskınları yapıldı. 60’a yakın eve ve iş yerine yapılan baskınlar kapsamında 70 şüpheli gözaltına alındı.

Eski İçişleri Bakanı Kickl, yaptığı açıklamada “Baskınların Viyana terör saldırısı ile bağlantılı olduğunu.” söyledi. Graz savcılığı ise bu iddianın asılsız olduğunu ve operasyon için, önde gelen Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Devlet Dairesi (LVT) Steiermark ve LVT Viyana tarafından bir yıldan uzun süredir kapsamlı ve yoğun soruşturmalar yapıldığını belirti.

9 Kasım Pazartesi sabahı, polisler ve istihbarat teşkilatları tarafından, Müslüman Kardeşler ve Hamas yapıları ile bağlantılı oldukları düşünülen şüphelilere yönelik baskınlar düzenledi. Dört ayrı eyalette gerçekleştirilen operasyon, Graz savcısı tarafından açıklandı. 70’den fazla şüpheli gözaltına alınırken; bazı ev, iş yeri ve dernek binalarındaki aramalar devam ediyor. Ayrıca yapılan açıklamada gözaltına alınan 70 kişinin, 30’u hakkında “acil sorgulanması gereken” ifadesine yer verildi. Viyana’da gerçekleşen terör saldırısı ile ilintisi bulunmadığı açıklanan operasyonun, gerekçeleri arasında “Radikal İslamcı terör örgütü bağlantısı, terör finansmanı, suç örgütü ve kara para aklama şüpheleri” var.

” Die Presse” de yer alan bir habere göre, operasyon hazırlığının “Ramses” adı altında uzun süredir sürdürüldüğü belirtiliyor. Ayrıcı Eski İçişleri Bakanı ve FPÖ kulüp başkanı Herbert Kickl’in, saldırıdan sonra kamuoyuna “Ramses” operasyonu hakkında yanıltıcı açıklamalar yapmasının tehlikeli olduğu vurgulandı. Haberde “Kickl, eylemi zamanından önce terörist saldırıyla ilişkilendirdi ve bu nedenle operasyonu tehlikeye attı” ifadesi kullanıldı.

Steiermark polisine göre, operasyona Avusturya’nın farklı eyaletlerinden yüzlerce yetkili katıldı. Sabah 05:00’da başlatılan operasyona normal birimlere ek olarak, Kriminal polisleri ve Anayasayı Koruma Devlet Dairesinden özel kuvvetler de dahil oldu. Özel eğitimli polis köpekleri ile yapılan aramalarda cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik cihazların yanı sıra basit belgelere de el konuldu.

Viyana’daki terör saldırısının ardından Avusturya, polis yetkilerini arttırmış ve en asgari şüphede evleri, dernekleri vs. arama yetkisi vermişti.