Home , Avrupa , Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 22 Ocak Pazartesi

Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 22 Ocak Pazartesi

AVRUPA |22.01.2018| Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

22 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen eylemler:

STUTTGART

Stuttgart’ta devrimci ve demokratik kurumların çağrısı ile bugün saat 17’de Kronprinzplatz’da yüzlerce duyarlı insan bir araya geldi.

“Efrin Yalnız Değildir“ ve “Terorist Türkei“ gibi sloganlar eşliğinde saat 17:15’de Stuttgart Schlossplatz’a doğru yürüyüşe geçildi. Yüzlerce kişi her pazartesi yapılan Montagsdemo’ya katılırken gerçekleştirilen konuşmalarda enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Saat 18’de ise yürüyüşe geçmek isteyen kitleye polisin engel olma çabaları sonuç getirmedi. Yürüyüş yaklaşık saat 19’da Hauptbahnhof yakınlarında sonlandırıldı.

ATİK Haber Merkezi olarak Stuttgart’ta yaptığımız röportajlar:

https://www.facebook.com/161285254593424/videos/164800064241943/

NANTES

Fransa’nın Nantes kentinde, faşist Türk devletinin Efrin işgaline karşı Nantes Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısı üzerine bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte Partizan’da yer aldı. Sık sık “Katil Erdoğan“, “Biji Berxwedena Efrine“, “Türk ordusu Efrin’den defol“ sloganları atıldı. Yürüyüş valilikle yapılan görüşmeden sonra valiliğin önünde yapılan mitingin ardından son buldu.

AMSTERDAM

Hollandanın Amsterdam hava alanında Efrin işgali için oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylem esnasında 2 tane türkiyeli faşistin kurt işareti yapması sonucu kitle tepki koydu. Çıkan olaylarda 2 faşist polis tarafından gözaltına alındı. Eyleme Partizan ve ATİK taraftarlarıda katılarak destek verdiler.

HAMBURG

Hamburg’ta Afrin için eylemler Kobane direnişi ruhu ile devam ediyor. Devrimci,demokrat ve yurtseverlerin katılımı ile bugün de Hamburg belediye sarayı (Rathaus) önünde eylem gerçekleşti. Saat 17’de devrimci,demokrat ve yurtsever kurumların çağrısı ile Afrin işgal girişimi protesto edildi.

‘‘Almanya Panzerleri İle İnsanlar Ölüyor’’

Saat 17’de toplanan kitle ile başlayan eylemlerde sloganlarla ve gerçekleştirilen konuşmalarla faşist T.c işgal girişimi teşhir edilirken direnen Afrin ile dayanışma vurgusu ön plandaydı. Açılan Dev bayrak ve calınan marşlarla çoşku artarak devam ederken yürüyüşe geçilmesi planlanıyordu.

Almanya Polis gücü yürüyüş iznini yasaklı bayraklar sebebi ile vermeyeçeğini söyledi. Polisin tutumu alanda teşhir edildi.Polis miting alanına girerek tek tek bayrak taşıyanları teşhis ederek kimliklerini aldı. Bazı eylemcilerden bayrakları alındı. Daha sonra kitle kenetlenerek polislerin geri çekilmesini sağladı. Bu esnada bir diyalog dikkat çekti. Almanya vatandaşı demokrat kişi Polisle tartıştı. İsmini öğrenemediğimiz kişi Polise ‘‘Neden yürüyüşe izin vermiyorsunuz!’’,  ‘‘Almanya panzerleri ile Erdoğan Kürtleri Katlediyor’’sözleri üzerine polis tartışma noktasından uzaklaştı.

Alanda bekleyen kitleye eylemin yürüyüş olmadan Polisin tavrı sebebi ile bitirildiği duyuruldu. Etkinlik bitiminde Polis eylem araçına ve bayraklara el koydu. Hamburg’ta yarında saat 17’de Afrin için bir araya gelinecek.

 

ULM

Ulm’de yüzlerce kişi Afrin için meydandaydı. Yapılan açıklamada, savaşa sessiz kalınmayacağı ve 26 Ocak Cuma gününe kadar, her gün saat 18.00’de aynı yerde, kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Cumartesi günüden beri süren, Türk Ordusunun Afrin’i işgal saldırısı, tüm dünyada olduğu gibi, bu akşam Almanya’nın Ulm şehrinde de yüzlerce kişi katıldı. Ulm’da AGİF, SKB, Partizan, NAV-DEM, ADHF, HDK-A ve SYKP tarafından oluşturulan Edi Bese Platformu bileşenlerinin yanısıra, MLKP, MLPD ve DİDF’in de yer aldığı gösteriye 400’den fazla kişi katıldı. katılımcılar arasın da çok sayıda Rojava’lı Kürtlerin çoğunluğu da dikkat çekti.
Ulm şehir merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Türk ordusunun işgal girişimi protesto edilerek, bu savaş ve katliam girişimine sessiz kalınmayacağını açıkladılar. Almanca “Türk Ordusu Kürdistan’dan defol” ve “Her yer Afrin, her yer direniş” yazılı pankartın arkasında toplanan kitle, basın bildirisi okunurken, yüzlerce kişi, Almanca Türkçe ve Kürtçe olmak üzere “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, Türk Ordusu Kürdistan Defol”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” ve “Her yer Afrin, her yer direniş” sloganları attı.Yapılan açıklamada her gün, saat 18.00’de aynı yerde 26 Ocak Cuma gününe kadar, kitlesel basın açıklaması yapılacak. 27 Ocak Cumartesi de yürüyüş ve miting yapılaması planlanıyor.