Anasayfa , Avrupa , AvEG-Kon:Türkiye’de faşizmin adaleti: 3 bin yıl ceza Sosyalistlere Özgürlük!

AvEG-Kon:Türkiye’de faşizmin adaleti: 3 bin yıl ceza Sosyalistlere Özgürlük!

110126_AvEG-Kon-Son-HaliAVRUPA |07-11-2013 |  AvEG-Kon, Türkiye’de MLKP davasında yargılanan devrimcilere  verilen binlerce yıl hapis cezalarını kınadı, “Faşist Türk devletinin sosyalistlere yağdırdığı cezaları şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz..

Türkiye’de faşizmin adaleti: 3 bin yıl ceza

Sosyalistlere Özgürlük!

Türk devleti, aralarında gazetecilerin de olduğu 9′u tutuklu 26 sosyaliste binlerce yıl ceza yağdırdı. 8-12 Eylül 2006 tarihlerinde Türkiye ve Kürdistan’da yapılan operasyonlarla tutuklanan sosyalistlere yönelik süren davada, polis iddianamesinin dışında hiçbir kanıt bulamayan faşizmin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Kasım gecesi davayı sonuçlandırılarak, sosyalistlere müebbet hapis cezalarının yanı sıra binlerce yıl hapis cezası verdi.

 

Toplumsal muhalefeti susturmak, toplumsal muhalefetin önde gelen devrimci, sosyalist güçlerini mücadeleden alıkoymak isteyen Türk devleti, katliam, işkence ve rehin tutma politikasını sürdürmektedir. 10 binin üzerinde politik tutsağın olduğu Türkiye’de özellikle Kürt yurtseverleri ve sosyalistler hedef tahtasına oturtulmuştur. Gezi protestolarına katılan 3,5 milyon insana karşı estirdiği polis terörü,  8 bini aşkın insanı yaralaması, 12 kişinin gaz bombalarıyla gözlerini kaybetmesi, 6 kişinin katledilmesi ve Gezi’den bu yana süren tutuklama saldırısı, devlet terörünün son örnekleridir.

 

Türkiye’de AKP iktidarının çıkardığı faşist Terörle Mücadele Kanunu’na dayanarak ceza yağdıran Özel Yetkili Mahkeme, Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Ziya Ulusoy, Bayram Namaz, Arif Çelebi, İbrahim Çiçek, Füsun Erdoğan ve Erkan Özdemir’e müebbet hapis cezaları verdi. 7 sosyalistin her birine, ayrıca herhangi bir kanıt olmaksızın 155 eylemden sorumlu tutarak yaklaşık 3 bin yıl hapis cezası verdi. Daha önce tahliye edilmiş olan sosyalistlerin çoğu hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı.

 

Sosyalistlere verilen cezalar, sömürgeci faşist Türk devletinin Gezi direnişiyle gelişen toplumsal mücadelenin önünü kesmeyi hedeflemektedir. İşçilerin örgütlenme ve hak alma mücadelesini, gençliğin zulme başkaldırışını, kadınların erkek egemen sisteme karşı mücadelesini, Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve Rojava devrimine sahip çıkmayı engellemeyi hedeflemektedir. Faşizme karşı özgürlük mücadelesi yürüten komünistleri, devrimcileri susturmayı, zindanlarda ömür boyu rehin tutarak devrim ve sosyalizm kavgasından alıkoymayı hedeflemektedir.

 

Ancak faşist Türk devleti bir kez daha yanıldığını görecektir. Cezalar, saldırılar, katliamlar şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halkların özgürlük talebini, işçi sınıfının ayağa kalkışını, gençliğin hak alma mücadelesini engelleyemeyecektir. Ateş altında mücadeleyi sürdürenlerin devrim ve sosyalizm kavgasını durduramayacaktır.

 

AvEG-Kon olarak, faşist Türk devletinin sosyalistlere yağdırdığı cezaları şiddetle protesto ediyoruz. Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçileri, Avrupa demokratik ve ilerici güçlerini Türk devletinin sosyalistlere verdikleri cezaları protesto etmeye ve sosyalistlerle dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

 

Kahrolsun Faşizm!

Sosyalistlere Özgürlük!

AvEG-Kon

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu