Home , Avrupa , Augsburg’da 8 Mart Etkinliği

Augsburg’da 8 Mart Etkinliği

AUGSBURG | 13 – 03 – 2011 | Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezi tarafından 6 Mart Pazar günü ‘Özgür yarınlar yeni kadınlarla gelecek’ şiarı ile 8 Mart etkinliği düzenlendi. 8 Mart Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde coşku doruktaydı.

 

Katılımın üçyüz ellinin üzerinde olan etkinlikte, programın sunumu ve açılış’ın ardından, Enternasyonal Kültür Merkezi adına yapılan sunumda özet olarak, kadına yönelik şiddet, ayrımcılık, kadının sosyal ve siyasal mücadeledeki önemi üzerine duruldu.

 

Yapılan açıklamalardan sonra, özgürleşme mücadelesini kuşanmış politik bir kurum olarak, toplumsal kurtuluşun ancak ezilenlerin ortak mücadelesi ile olacağı belirtilerek, yeni ve doğru olanı örgütleme zorunluluğuna ilişkin konuşmalar yapıldı. Tüm kadınları çalışmalara destek olmaya ve örgütlenmeye çağırılarak sunum sonlandırıldı.

 

Etkinliğin kültürel bölümünde ise Türkçe ve Kürtçe söyledikleri ezgilerle büyük beğeni toplayan Aydın ve Ayhan’nın ardından, devrimci türküleri ile sahnede yerini alan Onur Olgun ve grubunun bıraktı. Olgun ve grubunun söyledikleri coşkulu türkülerden sonra, dostluğu ve kardeşliği pekiştiren Mezopotamya Asuri Halk Oyunları katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

 

Kısa bir aradan sonra başlayan ikinci bölümde, Augsburg derneği bünyesinde müzik çalışmalarını sürdüren Grup Mosaik söylediği marşlarla katılımcıların coşkusunu arttırarak sahneyi Pınar Sağ’a bıraktı.

 

Söylediği güzel türkülerle, yaptığı konuşmaları ile, katılımcılar tarafından bir kez daha desteklenen ve ilgi gören Pınar Sağ aldığı cezaya ilişkin tavrını yenilediğinde ise, salondaki coşku yerini alkışlara bıraktı. Pınar Sağ’ın söylediği türkülerle çekilen halayların ardından etkinlik son buldu.