Home , Avrupa , Atina’da Polis Tarafından Katledilen Aleksi İçin Anma Yürüyüşü Yapıldı

Atina’da Polis Tarafından Katledilen Aleksi İçin Anma Yürüyüşü Yapıldı

unknown-1Yunanistan’da polis tarafında Atina’nın Ekserhiya semtinde 6 Aralık 2008’ de, 15 yaşında katledilen Aleksandıras Grigoropulos’un ölüm yıldönümü nedeniyle sabah saatlerinde arkadaşları tarafından katledildiği yer çelenkler ve mumlarla süslendi.

Akşam saat 18.00’da ise  Propilya Meydanı’nda yaklaşık 3000 kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Bu yürüyüşte Halk Cepheliler  “ALMAN DEVLETİ TARAFINDAN TUTSAK EDİLEN MUSA AŞOĞLU SERBEST BIRAKILSIN”   pankartı ile katıldılar.

Yürüyüş sonrası Ekserhiya mahallesinde Aleksi’nin katledildiği yeri kuşatan polise karşı Otonom gruplar mahallenin bir çok yerine barikatlar kurup Molotoflar ve taşlar ile polisle çatıştılar.

unknown-2Gösterilere müdahale eden polisle gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, bazı polis ve gençler yaralandı. ANA ajansına göre olaylarda en az 25 genç gözaltına alındı.

Selanik kentinde de üniversite binasını işgal eden öğrencilerin polisle çatıştığı bildirildi.
Alexis Grigoropulos adlı 15 yaşındaki gencin 6 Aralık 2008 günü Epaminondas Korkoneas adlı polis memuru tarafından katledilmesi ardından ülkede büyük çatışmalar yaşanmıştı. Korkoneas, 2010 yılında cinayet suçundan ömür boyu hapse mahkum edilmiş, suç ortağı diğer polis memuru ise 10 yıl hapis cezası aldıktan sonra 2011 yılında şartlı salıverilmişti.