Home , Avrupa , Avusturya“da Türk devletinin ablukası ve Lınç girişimleri Protesto edildi !

Avusturya“da Türk devletinin ablukası ve Lınç girişimleri Protesto edildi !

12004767_709929479150554_6564515584573471494_n AVUSTURYA | 11 – 09 – 2015 | Avusturyan’ın Viyana,  Innsbruck ve Linz şehirlerinde Türkiye de’ ki Faşist- Irkçı Devlet ablukası ve saldırılar protesto edildi. 7  Haziran seçimlerinden hemen sonra devreye konulan saldırıların son günlerde Faşist ve Irkcı çevrelerin devlet eliyle sokağa salınmasıyla birlikte bir çok yerde 300 e yakın HDP merkez ve ilçe binaları talan edildi, yakıldı.

Viyana

Türk devletinin kolluk güçlerince katledilen çocuklar ve sivil halka yönelik saldırılar kınandı. AKP ve Tayyip Erdoğan şürekasının sivil gerici faşistleri sokağa salarak, Kürt ulusuna ve HDP ye yönelik yıldırma amaçlı olarak parti binalarına saldırılması ve Kürt emekçilerine yönelik linç girişimleriyle ırkçı – milliyetçi Türk şovenizminin azdırılması, Avrupa demokratik kamuoyuna teşhir edildi. Viyana da 3 bin insan sokağa çıkarak Türkiye deki Faşist ve Irkçı saldırıları protesto etti. ATİK, YDG, YENİ KADIN; ATİGF ve PARTİZANIN katılımı ilgi çekiciydi.

Demokratik Güç Birliğinin çağrısıyla bir araya gelen devrimci, demokratik kurumların yer aldığı ATİGF, PDA, Kürt  Demokratik Toplum Merkezi, Didf, Mlkp, Adhf ve diğer Türkiyeli devrimci örgütlerin katıldığı yürüyüş Türk Konsolosluğun önünde olaysız bitti.

Ayrıca Avusturyanın Linz şehrinde de devletin faşist ablukası protesto edildi.

12004902_709929515817217_5709034778569821051_nInnsbruck

Yine Demokratik Güç Birliğinin çağrısıyla bir araya gelen Devrimci ve Demokratik kurumların devletin Kürt ulusuna karşı başlatığı saldırı ve ablukayi protesto etti.  İnnsbruckun en kalabalık merkezinden toplanan kitle yapılan konuşmalardan sonra  saat 18.20 yürüyüşe geçti. Yürüyüşe yaklaşık 400 kitle katıldı.

Toplanma alanında Almanca yapılan konuşmalara devletin Faşist politikaları teşhir edildi.;

Son süreçlerde Silvan, lice, Sur, Yüksekova, Varto, Kızıltepe, Şırnak ve en sonda Cizre de yapılan faşist saldırı ve sivillerin katledilmesiyle Faşist Gladyo saldırılarının artırdı. Sokağa çıkma yasakları konuldu. Bir çok ilde ve ilçede sivil Faşist ve devletin paramiliter güçlerini de devreye sokarak yaşamın bir çok alanında Kürt ulusuna karşı Linç kampanyaları yürüttü ve somut olarak Kürt ulusu Irkçı ve Faşistlerin Linç girişimlerini Kürt ulusuna yaşatıldığı belirtildi.

Yüzlerce insanın öldürülmesi ve yüzlerce insanın ağır yaralanması ve bir o kadarının da en acı tramvalar geçirmesini koşularını yaratı. En sonunda Cizrede 20’ yi aşkın sivil insan katledilmiş ve bunların yarısına yakını küçük yaştaki çocuk ve gençlerde oluşmakta. Silahız ve savunmasız insanlar evlerinden hedef alınarak katledidi dendi.

Yürüyüşe ATİGF, Adhf, Didf, Alevi Dernekleri Innsbruck-Jenbach-Kufstein, Dersim eyaleti Doğa ve Kültür derneği ile Kürt Demokratik Toplum Merkezi katıldı.

Yürüyüş şehir merkezinden sloganlarla ve çoşkulu şekilde başlanılan alanda bitirildi. Yürüyüş bitirilmeden önce yapılan konuşmalarla devlet teşhiri ve Faşizm- Irkcılık lanetlendi.