Anasayfa , Bildiriler , ATİK-UPOTUDAK: “Georges İbrahim Abdallah’a Özgürlük!”

ATİK-UPOTUDAK: “Georges İbrahim Abdallah’a Özgürlük!”

ATİK – UPOTUDAK |16.10.2018| Fransa’da 1984 yılından bu yana cezaevinde bulunan Devrimci Georges Abdallah’ın özgürlüğe kavuşması için Uluslararası Eylem Haftası ilan edilerek bir mitingle sonlandırılacak takvim açıklandı.

Yaşamının büyük bölümünü Filistin halkının kurtuluşu için mücadeleye adayan ve aynı zamanda enternasyonalist bilinçle hareket eden Abdallah emperyalizme karşı mücadele yürüten halklarla sürekli dayanışma içinde olmuştur. 34 Yıllık cezaevi sürecinde dahi ilkeli duruşundan taviz vermeyerek emperyalist saldırganlıklara karşı tavrını belirlemiştir.

Tutuklu olduğu süreçte ezilen halklara yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı açıklamalarını düzenli olarak paylaşan Georges Abdallah emperyalist güçler için halen tehlike olarak görülmektedir. Abdallah’ın önceki avukatının ajan olması da bunun nedenlerindendir. 24 Ekim itibariyle cezaevindeki 35. yılına girecek Abdullah için, 1999 tarihinden itibaren yasal olarak serbest bırakılması gerekse de, hala tutuklu bulunmaktadır. Avukatı tarafından yapılan açıklamalara göre, üzerine “suç” olarak atılı bulunan eylemlerle ilgili ilk günden beri kanıtların bulunmadığı ve bunun defalarca Fransız devletinin ilgili kurumlara yapılan itirazlara yönelik yapılan açıklamalarda ortaya çıktığı şeklindedir. Fransa eski devlet başkanlarından Francois Mitterand’ın danışmanlarından Jacques Attali, 1988 yılında yayınladığı kitabında “Georges Ibrahim Abdallah’a yönelik elimizde herhangi bir kanıt yok. Sadece sahte pasaport kullanma durumu bulunuyor” demiştir. Bununla birlikte Lübnan Devrimci Savaş Birliği üyesi olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmıştır.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK) olarak, hukuksal hiçbir dayanağı olmayan gerekçelerle haksız yere uzun yıllardır cezaevinde tutulan ve içerisinde bulunduğu koşullara rağmen; Filistin ve Türkiye cezaevlerindeki açlık grevlerine devrimci dayanışma örnekleri sergileyen bu onurlu devrimcinin biran önce serbest bırakılması için tüm demokratik güçleri gerçekleştirilecek eylemlere katılarak destek olmaya çağırıyoruz.

Georges Abdallah’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!
Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Merkezi eylem bilgileri:
Tarih: 20 Ekim 2018
Saat: 14.00
Yer: 14 de la gare Lannemezan (65) – Toulouse/FRANSA

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) 

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK)