Home , Avrupa , ATİK, Türkiyedeki direnişe heyet yolluyor..!

ATİK, Türkiyedeki direnişe heyet yolluyor..!

atik_logokucukAVRUPA |08-06-2013 | ATiK Yürütme Kurulu Türkiye de sürmekte olan direnişlere destek olmak ve gözlemlerde bulunmak amacıyla, Konfederasyona bağlı Kurum temsilcilerinin yer alacağı  bir heyeti  Türkiye`ye yollama kararı aldı. Bu konuya ilişkin yayınlanan Genelge şöyle;
Tüm Federasyon ve Dernek Yönetim Kurullarına, Komitelere, Komisyonlara ve Yeni Demokratik Gençlik, Yeni Kadın Merkezi Yönetim Kurullarına:
Sevgili Arkadaşlar;
Gezi parkında başlayıp, tüm Türkiye’yi saran isyan ve direniş tüm görkemiyle sürmektedir. Keza, devletin saldırıları da yoğun bir şekilde sürmektedir. Tüm saldırı ve çarpıtmalara rağmen direniş yaygınlaşarak, Türkiye sınırlarını da aşmış durumdadır. Dünyanın bir çok ülkesinde dayanışma eylemleri, gösterileri organize edilmektedir. Avrupa’da da demokrasi güçlerinin önderliğinde bir çok ülkede yoğun eylemler yaygınlaşarak devam etmektedir.
ATİK olarak bizlerde bu eylemlerin içinde aktif yer almaktayız, bir çok eylemin ortak örgütlenmesinde önemli görevler üstlenmiş bulunmaktayız. Bu eylemlerin kimi bölgelerde kendiliğindenci bir tarzda yürüse de esasta, demokrasi güçleri ortak yön vermeye çalışmaktadırlar. Tabi ki kendi içerisinde bazı eksiklikleri de barındırmaktadır, bunu da yoğun gündem içinde doğal olarak karşılamak gerekiyor. Bu eksiklikleri aza indirmek için tüm gücümüzle müdahale etmeliyiz. Ayrıca düzenlenen eylemlere tüm kitlemizin, çevremizin katılımı için yoğun bir çaba içine girmeliyiz.
ATİK Genel Konseyi olarak; olayın başından beri tavır takınmış olup, gelişmeleri kınayan bir bildiri yayınladık. Ertesinde bir genelge yayınlayarak, tüm kurumlarımızı harekete geçirmeye çalıştık. Üçüncü adım olarak ta esasta ATİK’e bağlı tüm kurumlarımızdan temsilcilerin içinde yer alacağı bir heyet oluşturarak Türkiye’ye gönderme kararı almış bulunuyoruz.
Bu anlamda, ATİK’e bağlı Federasyon, Yeni Demokratik Gençlik, Yeni Kadın ve AHM temsilcilerinden bir heyet oluşturulacaktır. Bu heyet için yukarıdaki kurumlarımız en az bir arkadaşı görevlendirmelidir. Bununla birlikte, tüm dernek, komite ve örgütlenmelerimizde bu heyete katılmak isteyenler dahil edilebilinir.
Ayrıca oluşturulan heyete yerel demokratik kurum, kuruluş temsilcileri, demokrat ilerici kişi ve sendikacıların dahil edilmesi için alanlarımız yoğun bir çaba içinde olmalıdırlar. Yerel güçlerden temsilcilerin olması, oradaki direnişçiler üzerinde olumlu motivasyon yaratmaktadır. Tüm alanlarımız bunun bilinciyle hareket etmelidir.
Heyet 13 Haziran 2013 (Perşembe) tarihinde İstanbul’da buluşacak, 16 Haziran 2013 (Pazar) tarihinde geri dönecektir. Gidecek heyet, Taksim’de oluşturulan direniş komitesiyle, diğer semtlerde oluşturulan direniş komiteleriyle, direniş içerisinde yer alan tüm kurum, kuruluş ve kişilerle görüşecektir. Ayrıca grevde olan Türk Hava Yolları işçileri, DHL işçileri, Tuzla’daki deri sanayisindeki direnişteki işçileri, kısacası direnişteki tüm işçileri ziyaret edecek, direnişi örgütleyen sendikalarla görüşmeler yapacaktır.
Tüm kurumlarımız  acilen harekete geçmeli, alınan kararlar doğrultusunda çalışmalar yürütmelidirler.
Çalışmalarınızda başarı  dileklerimizle
ATİK Yürütme Kurulu