Anasayfa , Haberler , ATİK SUSMAYACAK, DENİZ PEKTAŞ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK!

ATİK SUSMAYACAK, DENİZ PEKTAŞ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK!

Ohne TitelAlmanya merkezli gerçekleşen ATİK operasyonu kapsamında Yunanistan ATİK komitesi ve Yunanistanlı devrimci, demokrat, ilerici kurumların oluşturduğu “ATİK Dayanışma Komitesi” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bilindiği gibi Yunanistan’da 4 ATİK üyesi tutuklanmıştı. Ancak Yunan mahkemeleri çeşitli gerekçelerle tutuklanan 3 ATİK üyesini serbest bıraktı. ATİK çalışanı Deniz Pektaş ise Almanya ve Fransa’nın iade talebiyle halen yargılanmaya devam ediyor. Alt temyiz mahkemesi Deniz Pektaş’ın Fransa’da kararlaştırılmış cezası olduğu gerekçesiyle iadesine karar vermişti. Bu karara itiraz edilmiş, Yargıtay itirazı görüşmek üzere 1 Temmuzda duruşmalı mahkeme yapma kararı almıştır.

Çalışmalar genel olarak ATİK operasyonunun amaç ve hedeflerini geniş kamuoyuna anlatmak üzerine kurulmuştur. Bunun yanında son dönemde özellikle 1 Temmuz’da Deniz Pektaş’ın görüşülecek duruşmasına yönelikte özel ve yoğun bir çalışma süreci örgütlenmiştir. Bu eksende özellikle SYRİZA hükümeti üzerinde baskı yaratacak ve konuya duyarlı kamuoyunu hedefleyen bir yoğunlaşma yaşanmıştır.

Bu çalışmalar ekseninde “ATİK dayanışma Komitesi” iki ayrı bildiri hazırlayarak meseleye duyarlılık çağrısı yapmıştır. Bunun yanında ATİK Yunanistan olarak dayanışma ve destek imzalarını da içeren bir broşür ve ATİK İmzalı pankartlar hazırlanmıştır.

Bu çerçevede,

-11 Haziran tarihinde Atina Propilea Meydanında Filistinle Dayanışma Konseri organize edilmiştir. ATİK Dayanışma Komitesinin bildirileri konser katılımcılarına ve meydanda gecen kitleye yaygın olarak dağıtılmıştır. ATİK pankartı konser süresince meydanda asılı kalmıştır.

-Andarsia adlı sol bir ittifak olan siyasal organizasyonun 12-13-14 Haziran’da organize ettiği “Anaresis” adıyla geleneksel hale gelen Festival düzenlendi. Bu festivalde ATİK pankartı hazırlanmış ve kitlelerin göreceği bir noktaya asılmıştır. Festival boyunca binlerce ATİK broşürü ve ATİK dayanışma komitesi bildirisi dağıtılmıştır. Yine ATİK görselleriyle süslenmiş bir stand açılmıştır.

-19-20-21 Haziran tarihinde yine KOE’ adlı SYRİZA bileşeni de olan siyasal grubun Resistans festivali gerçekleşmiştir. Bu festivaldede ATİK bir stand açarak bir önceki festivalde kullandığı materyalleri yaygın şekilde dağıtarak çalışmasını örgütlemiştir.

-25 Haziran tarihinde Avrupa Birliğinin ekonomik dayatmalarına ve Memerondum ilan edilmesine karşı bir eylem gerçekleşmiştir. Bu eylemde ATİK Dayanışma Komitesi bildirileri yaygın şekilde katılımcı kitleye dağıtılmıştır.

-26 Haziran’da başlayan ve 27-28 Haziran’da devam edecek olan Avrupa Birliği ve EURO karşıtı Enternasyonal Forum’da ATİK çalışmaları başlatılmıştır. Bildiri ve broşürler burada da yaygın şekilde dağıtılmış ve dağıtılmaya devam edilecektir.

-Resistans festivalinde konuşmacı olarak davet edilen HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’de ATİK ile dayanışma sergilemiştir. SYRİZA ile mecliste yaptığı görüşmede ATİK operasyonunun amacı, nedenleri ve konuya dair oluşturulmuş kapsamlı bir dosyayı muhataplarına iletmiş konuya dair duyarlılık çağrısı yapmıştır.

Yaklaşık 15 günlük süre zarfında konuyla ilgili kitlelerin gerçekleştirdiği festival, eylem ve etkinliklerin hepsine ATİK aktif şekilde katılmıştır. Sürece dair hazırlanan güncel binlerce broşür ve bildiri bu kesimlere ulaştırılmıştır. Bunun yanında Atina’nın merkezi noktalarına Deniz Pektaş’la dayanışma çağrıları içeren pankartlar asılmıştır.

Duyarlı, demokrat, devrimci, ilerici Yunanlı kitlelerin konuya gösterdikleri ilgi oldukça umutvardır. Bu bağlamda geniş bir kamuoyu oluşturma, ATİK operasyonunun amaç ve hedeflerini anlatmada başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Tüm Avrupa hapishanelerinde tek bir ATİK üyesi kalmayıncaya kadar çalışmalarımız aralıksız sürecektir. ATİK’ e yönelik saldırının politik kimliğimize, inanç ve değerlerimize yöneldiği açıktır. Bu politik saldırıya karşı kendi politik alanımızı genişletecek, geniş kamuoyunun bu politik meşruiyetin gönülden ve aktif destekçisi yapacak faaliyetlerimiz sürecektir. Alman emperyalizminin Türk devletiyle küstahça yaptığı bu ortak operasyona karşı enternasyonal dayanışma ve destekle birlikte püskürtüp çalışmalarımızı daha fazla yaygınlaştırmak esas görevimizdir. Bu saldırı ancak bu güçle püskürtülebilir. Bunu başaracağız, çünkü haklıyız.

 

ATİK YUNANİSTAN KOMİTESİ

27 HAZİRAN 2015