Home , Avrupa , ATİK Program Konferansıyla 1 Yıllık Tartışma Sürecini Başlattı

ATİK Program Konferansıyla 1 Yıllık Tartışma Sürecini Başlattı

FRANKFURT | 04 – 04 – 2010 | ATİK Program Konferansı Kurumun gelecekteki izleyeceği örgütsel ve politik hattın tartışılmasıyla, 2 gün sonrasında sona erdi. ATİK ailesi, 2011’de yapacağı Program Kongresine kadar, Genel Konsey tarafından hazırlanacak bir taslağa göre programını tartışacak.

Geleceğe Daha Emin Adımlarla

2011 Nisan ayında yapılacak Program Kongresinde ise, bu tartışmalar sonlandırılarak, resmi ATİK programı netleşmiş olacak. Program içerinde kurum olarak parlementer mücadele, sendikal faaliyet, göçmenlik meselesi, yerli halklarla uyum sorunu, kitlesel bir gazete gibi bir dizi konularda fikir ortaklığı yakalanmış olacak. Yeni program aynı zamanda, varolan örgütsel sorunları aşarak, demokratik kitle faaliyetini bir adım daha ileri taşımanın yol göstericisi olacak.

Dünün dersleri, bugünün somutluğu ve yarının öngörüsünü taşıyan program, mücadelede daha başarılı adımlar atmanın temelini oluşturacak.

Hazırlık Konferansı Startı Verdi

Program Hazırlık Konferansında ise yukarıda belirtilen konularda görüşler alınarak tartışmalar yürütüldü. ATİK Genel Konseyi ve ATİK Denetiminin yanısıra 100’ün üzerinde Federasyon, Dernek ve Komite yöneticileri, üyeler ve taraftarlar Konferansa katılım sağlayarak kurumun geleceğini tartıştılar. Amaç, bu tartışmaları 1 yıla yayarak, tüm bölgelerin tartışması, yazılı ve sözlü olarak da katkıların sunulması şeklinde.

Bu katkılarla birlikte, yaz sonrası hazırlanacak Program Taslağı, tartışmaların yoğunlaştığı nokta olacak, Program Kongresinde ise delege sistemiyle son hali verilecek.

Yeni Bir Gazete Sorunu

Konferansta, örgütün temel ihtiyaç ve araçlarından birisi olan yayın ve medya sorunu da gündeme alındı. Birkaç ay öncesinde, yeni bir yayın organı hakkında görüş alışverişinde bulunan ATİK Konseyi, genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirmişti. Ardından, bu noktada faydalı olabileceğini düşünülen taraftar ve yakın çevrede olanlarla bire bir görüşmeler yapılmıştı.

ATİK, bu noktada tartışmaları da geliştirmek ve yaygınlaştırmak için Konferansta da bu sorunu gündeme alarak, önce kısaca ön sürecini anlattı. Ardından söz alan dinleyiciler ise yeni bir gazetenin ihtiyacına, ismine, dağıtım tarzına, içeriğine, hedef kitlesine ve örgütlenmesine ilişkin görüşlerini belirttiler, tartışmalar yürüttüler. Bu tartışmalar da ATİK Konseyi tarafından toparlanarak, bir plan haline getirilip, tekrar taraftar ve üyelerin iradesini sunulacak.

Konferans Videoları İçin: http://www.atik-online.net/video/