Home , Avrupa , Berlin’de Sivas Katliamı Anması

Berlin’de Sivas Katliamı Anması

berlin sivas anma BERLİN | 02 – 07 – 2013 |  Berlin’de Sivas katliamı anması gerçekleşmiştir. Bu eyleme dair Berlin ATİF derneğinin yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz

SİVAS KATLİAMININ 20. YILDÖNÜMÜNDE BERLİN COŞKULU BİR KALABALIKLA AYAKTAYDI!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Avrupa’da olduğu gibi Berlin’de de Sivas katliamı lanetlendi. Cemevinin öncülük ettiği miting ve yürüyüş 30 Haziran Pazar günü saat 14:30’da başladı. Kalabalık bir kitlenin katıldığı miting Hermannplat denen yerde başladı ve Kreuzberg-Oranien Platz’da son buldu.

 

Miting boyunca kalabalık, coşkulu bir biçimde günün önemine dair sloganlar attı. Önceki mitinglere oranla renkliliğin bolca yansıdığı mitingde en önde düzenleyici olarak cemevi yer alıyordu. Arkasında yerel dernekler ve sonra da bizler, Türkiye sol örgütüne mensup örgüt, dernek ve platformlar bulunuyordu. 

 

Daha mitingin başlamasından bir buçuk saat önce bizler de ATİF-Berlin üye ve taraftarları olarak miting alanında yerimizi aldık. Bol miktarda mitingin içeriğine ilişkin bidirimizi ve de Taksim olaylarına dair Almanca ve Türkçe bildirilerimizi dağıttık. ATİF pankartımız ve bayraklarımızla yer aldığımız mitingin açılışında mitingi yöneten cemevi sorumluların dualarla mitingi açması  ve işin dini yanına özel olarak yapılan vurgu, şehitlerin dini dualarla anılması mitingin  en zaaflı yanıydı ve bu Berlin’de yaşanan bir ilkti. Bu durum mitingin hatırı sayılır bir bölümünü oluşturan sol ve ilerici kesim açısından hoşnutsuzluğa neden oldu. Öte yandan devrimci örgütlere söz hakkının verilmemesi de işin bir diğer olumsuz yanıydı. Ne ki, bu olumsuzluk yönetim adına yapılan diğer konuşmalardaki devrimci önderlere dair vurgularla giderilmiş oldu. Partizan bayrakları ve ATİF bayraklarının bulunduğu kortej en kitlesel sol kortejdi. Miting daha önceki yıllarda alevi yöneticilerle yaşanan olumsuzluklar yaşanmadı. 

1 Temmuz 2013

ATİF-BERLİN