Home , ATİK , ATİK: ‚Newroz Ateşi, Êfrin Direnişini Zafere Taşıyacaktır!‘

ATİK: ‚Newroz Ateşi, Êfrin Direnişini Zafere Taşıyacaktır!‘

ATİK | Demirci Kawa’nın yaktığı direniş ateşi, Efrin’deki halkların direnişi ile harlanmaya devam etmektedir. Kürt ulusunun Newroz bayramını kutlamaya başladığı bu günlerde faşist Türk devletinin Kürtlere karşı düşmanlığı, Êfrin’e yönelik saldırısı ile işgale dönüşmüş durumda. ÖSO çetelerini de yanına alarak her türlü teknik araç ve askeri gücünü kullanarak Êfrin’e saldırı başlatan AKP’nin başı Erdoğan, Êfrin’de yaşayan halkların direniş duvarına çarpmıştır. Altmışıncı günlere dayanan işgal girişimi Türk devletinin her türlü manipülasyon, yalan, çarpıtma girişimi ve haberlerine rağmen, direniş dalgası başta Êfrin olmak üzere tüm görkemi ile dünyaya dalga dalga yayılmaya devam etmektedir.

15 Temmuz 2016 ‘’darbe’’ girişimini bahane eden AKP, uygulamaya koyduğu OHAL ve KHK’lar ile Türkiye’yi açık halklar cezaevine çevirmiş durumdadır. Başta Kürtler olmak üzere devrimci ve demokratlara yönelik başlatılan sürek avı ile on binlerce insan hapishanelere konulmuş, işkence ve her türlü şiddet günlük yaşamın bir parçası haline getirilerek ülkede fütursuzca bir terör estirilmiş, yüzlerce insan yargısız infazlara kurban edilmiştir. 12 Eylül’e rahmet okutacak faşist uygulamalar ile her türlü muhalif sesler susturulmaya çalışılırken; mevcut sistem partilerinden gelen eleştiriler dahi tehdit ile bastırılmaktadır. HDP’ye yönelik saldırılarda onlarca milletvekili tutuklanmış, onlarcasının milletvekilliğine son verilmiş, yüze yakın belediye başkanları görevden alınarak tutuklanmış, binlerce HDP yönetici ve üyesi gözaltına alınarak hapishanelere konulmuştur.

Toplum üzerinde korku imparatorluğu yaratarak ayyuka çıkan yolsuzluk, rüşvet ve rant ilişkilerinin üstünü örtmek isteyen AKP, tüm hesaplarını 2019 seçimlerinde iktidarını devam ettirmeye kilitleyerek, iç siyaseti de bu yönelime uygun dizayn etmek istemektedir. MHP ile kurduğu ittifak ile milliyetçi ve ırkçıları da yanına alan AKP, Êfrin işgali ile başta CHP olmak üzere tüm sistem partilerini peşine takarak şovenizmi halk üzerinde yaygınlaştırarak, işgalci ve talancılığını meşrulaştırmak peşindedir.

Son yüzyıldır emperyalistlerin pazar savaşlarının merkezi olan Ortadoğu, bugün Suriye üzerinde ki dalaşla devam ettirilmektedir. Bu coğrafyanın zenginlik kaynaklarını yeniden paylaşmak isteyen emperyalistlerin arasındaki dalaşta: fatura yine, zulmü ve katliamı yaşayarak yerinden yurdundan edilen mazlum halklara çıkarılmaktadır. Başta ABD ve Rusya emperyalistleri olmak üzere, tüm dünyanın gözü önünde faşist Türk devletinin işgale giriştiği Êfrin’de; havadan ve karadan bombalamalarla her gün başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere onlarca sivil insanın katledilmesine sessiz kalanlar, insanlığa karşı işlenen bu suça ortak oluyorlar. Aynı şekilde Avrupa’da da başta Almanya olmak üzere Fransa ve İngiltere’nin savaşı sona erdirmek için temenniden öteye gitmeyen açıklamaları, bu savaş suçuna ortak olmadıkları anlamına gelmez. Özelikle Almanya, Türk devleti ile olan askeri ve ticari anlaşmalar ile bir yandan savaştan nemalanırken, diğer yandan Kürtlere yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış durumdadır. Türk Devleti’nin Kürtlere karşı uyguladığı baskı ve imha politikalarının aynısını, Almanya’daki Kürtler üzerinde uygulamaya koyan Alman Devleti’nin savaş karşıtlığı açıklamaları, iki yüzlülüğün somut göstergesidir.

Avrupa’da yaşayan İşçiler, Emekçiler, Göçmenler!

2018 Newroz’unu kutladığımız bu günlerde Rojova’da Kürt halkının kazanımları emperyalistler arası çıkarlara kurban edilmek istenmektedir. Bundandır ki, Türk devletinin Rojova rahatsızlığından dolayı Efrin’e yönelik işgal girişimine göz yumuluyor. Bundandır ki, Birleşmiş Milletler’in aldığı ateşkes kararı, Türk devleti tarafından uygulanmayarak mazlum Kürt halkının kazanımları yüzyıl öncesi gibi yok sayılıp Kürt ulusu katlediliyor. Avrupa’da yaşayan bizlere düşen görev de, bulunduğumuz tüm alanlarda Efrin direnişinin yakıcı ateşini tüm Avrupa sokaklarına taşıyarak, emperyalistlerin desteğini alan Türk devletinin Efrin işgalini boşa çıkartmaktır. Kürt ulusunun Newroz bayramını kutluyor, Êfrin halklarının muazzam direnişini selamlıyoruz.

Yaşasın Efrin Halkının Direnişi!

Newroz Piroz Be!

ATİK – Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu

Bildiri indir