Home , Avrupa ,  Stuttgart’ta Ortak Yürüyüş Düzenlendi ,

 Stuttgart’ta Ortak Yürüyüş Düzenlendi ,

HABER MERKEZİ |15.06.2022| Rusya’nın  Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı ile birlikte  , emperyalist-kapitalist devletler arasında hegemonya savaşı her geçen gün giderek daha da keskinleşmekte ve buna paralel olarak silahlanma yarışı ve silahlanmaya ayrılan miktarlar da devasa boyutlarda miktarlar ayrılmaktadır  . Tüm bunların faturası da , tabiki işçi ve emekçi kesimlere fatura edilmektedir  .

Almanya tarihinde rekor düzeyde bütçe silahlanmaya ayrılmıştır  . Burjuva partileri , sendikalar  ve burjuva medya , bu savaş bütçesinden yana saf tutmuş durumdadır  .

Tüm bu savaş çığırtkanlığı ve militarist yaklaşım ve dayatmalara karşı , yerli ve göçmen anti-faşist , anti-emperyalist  kurumlar tarafından oluşturulan  , “ Offensive gegen Aufrüstung “ platformu tarafından Stuttgart’ta bir yürüyüş düzenlendi  .

Yürüyüşe ses düzeni kurulmuş bir araçla yapıldı . Yürüyüşe havanın aşırı sıcak olmasına rağmen  yüzlerce kişi katıldı  . Yürüyüş güzergahı boyunca ara ara durarak kısa mitingler yapıldı . Yürüyüş boyunca , dünyadaki haksız savaşlara ve özellikle de Türk Devletinin Kürt coğrafyasına yönelik işgal ve saldırılarına dönük tepki yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla dile getirildi  . Yürüyüşün bitimine yakın , kartondan hazırlanmış panzer maketi yakılarak ,  silahlanma karşıtlığına bir kez daha vurgu yapıldı  . Son olarak  , duyarlılık ve direniş çağrısıyla etkinlik bitirildi .