Anasayfa , Avrupa , ATİK :11 Ekim-Cumartesi- Düsseldorf’ta merkezi yürüyüşe katılalım

ATİK :11 Ekim-Cumartesi- Düsseldorf’ta merkezi yürüyüşe katılalım

ATIK logoAHM – 08-10 – 2014 – ATİK Yürütme Kurulu yayınladığı bir genelgeyle  Almanya, Hollanda ve Belçika`da faaliyet sürdüren tüm üye ve taraftarlarını  Kobani direnişini sahiplenmek için, 11 Ekim 2014, Cumartesi – Saat 10.00’da- Düsseldorf’ta ADGBP (Almanya Demokratik Güçbirliği Platformu) ve ABDEM bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği Merkezi yürüyüşe katılmaya çağırdı.
Yapılan çağrıda ;
“Rojava’da Emperyalistlerin Ortadoğu’daki planlarını bozan bölgesel özerklik boğulmak istenmektedir. Türkiye, Katar, Suudi Arabistan başta olmak üzere, bölgedeki faşist devletlerin ve onların ağa babaları olan Emperyalist güçlerin beslemesi faşist IŞİD çetesinin saldırıları Kobani’de yoğunlaşmaktadır.
Kobani belgedeki yeri bakımından önemli bir alan olduğundan dolayı, faşist çete saldırılarını burada yoğunlaştırmıştır. Fakat saldırıya karşı Kürtler  tüm gücüyle kahramanca karşı koymakta ve faşistlerin ellerindeki tüm ağır silahlara rağmen saldırıyı püskürtmektedirler.
Bu saldırı sadece Kobani’deki Kürtlere yönelik bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm devrimci, ilerici ve yurtseverlere yönelik bir saldırıdır. Bundan dolayı da bu saldırının aynı zamanda bize yönelik yapılmış bir saldırı olarak kabul edip, en yoğun bir şekilde yanıt olmalıyız.
Bunun için ATİK olarak tüm güçlerimizi bu saldırıya karşı tepki vermek, Emperyalistlerin Ortadoğu’daki Pazar dalaşlarını teşhir etmek ve Rojava’da, Şengal’de, Kobani’de ki görkemli direnişi sahiplenmek için;  tüm kadın erkek isçileri,  yerli ve göçmen emekçileri, gençleri  eyleme geçmeye, sokağa çıkmaya ve  bu Cumartesi  daha gür ve kitlesel olarak haykırmak için  Düsseldorf`ta düzenlenen yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. “ denildi.