Anasayfa , Avrupa , ATİK Kadınlar Komisyonu 10.Kurultayını Başarıyla Gerçekleştirdi

ATİK Kadınlar Komisyonu 10.Kurultayını Başarıyla Gerçekleştirdi

FRANKFURT | 19 – 01 – 2011 | ATIK çatısı altında 20 yıldır verilen kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde ATİK Kadınlar Komisyonu; 10.Kurultayı ile yeni, önemli ve de tarihsel bir pratiğe imza attı.

Avusturya, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Hollanda`dan gelen Yeni Kadin aktivistleri, ve delegeleri Almanya`nın Rüdesheim şehrinde 15 Ocak 2011 tarihinde toplanarak ATİK 10.Kadınlar Kurultayını başlattılar. Delege tespitinden sonra, Rosa Lüksemburg ve Karl Lieknecht’in katledilişinin yıldönümü olması vesilesiyle, Rosa ve Karl özgülünde tüm özgürlük ve demokrasi mücadelesinin şehitlerini anmak için yapılan saygı duruşundan sonra, Kurultay gündemi onaylandı. Sonrası, 9. Dönem Kadin Komisyonundan arkadaşımız; yeni bir yılın başlangıç süreci olması nedeniyle geçmiş yılın kısa bir değerlendirmesini yaparak 2011’’de olabilecek gelişmelerde sınıf mücadelesinin nasıl bir rota izleyebileceğine ve bu süreçte emekçi kadınların payına düşen görevlere değindiği açılış konuşmasını yaptı. Pedagog, yazar Yeni Kadin dostu Metin Ayçiçek’in;, “erkeklerin kurtuluşu” başlıklı sunumu  ilgiyle dinlendi.

10.Kadin  Kurultayının  en önemli gündemi olan Tüzük tartışmaları Almanya, İsviçre, Avusturya ülke Kurultaylarının öneri kararları, İngiltere, Hollanda delegelerinin önerileri ve Türkiye’den Yeni Demokrat Kadın’ın önerileri ile hararetli geçti. Bunlara ek olarak misafir katılımcıların öneri, eleştiri, uyarılarıyla renkli bir şekilde süren tartışmalar ilk günün son saatlerinde sona ulaştı. 20 yıllık Kadınlar Komisyonu çalışması, kabul edilen Tüzükle  kurumsal bir kimliğe kavuşmuş oldu. Kadin örgütlülüğünün; niteliği, hedefleri, örgütsel hiyerarşisi, amaçları ve çalışma ilkelerinin kararlaştırıldığı tüzük tartışmalarında hiç kuşkusuz en radikal değişim kadın örgütlülüğünün ismi üzerinde oldu. Türkiye Yeni Demokrat Kadin örgütlülüğünün önerdiği“ Kadınların Kurtuluşu Hareketi “ oy çokluğuyla Kadınlar Komisyonu’nun bundan sonra kullanacağı ismi oldu.

Kurultayın İkinci günü olan 16 Ocak sabahı, sevgili psikiyatrist Dr. arkadaşımızın, “göçmenliğin kadın psikolojisine yansıması” üzerine yaptığı ilgi çekici ve çok beğenilen konuşmadan sonra, MLPD adına gelen sevgili dostumuz enternasyonal mücadelenin önemine değinen konuşmasını gerçekleştirdi.

Yine komisyon üyesi bir arkadaşımızın bir yıllık faaliyet raporunu, görsel hazırlığı ile birlikte sunduktan sonra tartışmalara geçildi. Faaliyet raporu üzerine tartışmalardan sonra, mali rapor değerlendirmeleri gerçekleşlestirildi.

Kurultay boyunca YDG’den, Türkiye’den Yeni Demokrat Kadın’dan, Courage’den gelen dayanışma mesajları kurultayımızda coşkuyu yükseltti. ADKH’ dan  dostlarımızın gönderdikleri mesaj ne yazık ki kurultay sonrası elimize ulaştığı için orada sunma şansımız olmadı.

10.Kadınlar komisyonunun, tamamı gönüllülerden oluşan 9 kişilik yeni yöneticileri ve 3 kişilik denetimi iki günün yorgunluğuna tezat bir canlılıkla seçildi.

Kurultayın siyasi ve yoğun atmosferi  içinde, salondaki herkesi güldüren, yorgunluğumuzu unutturan anlarda yaşandı. Bunlardan ilki, divan başkanının, yeni yönetici organın seçilmesi  sonrası anlattığı an`a ve kadın çalışmasının gerçekliğine uyan fıkrasıydı.

İkincisi ise, 9.Kadin Komisyondan bir arkadaşın  güzel  sürpriziydi. Arkadaşımız hoş bir Karadeniz türküsünü içten ve duyumsayarak söyledi. Bu coşkulandığımız anlardan sonra ATIK Kongre delegelerinin seçilmesi, mevcut önergelerin onaylanması, dilek ve temenniler ölçeğinde yapılan konuşmalar sonrası  Kurultayımız sona erdi.

ATİK Kadınlar Komisyonu