Anasayfa , Haberler , ATİK Heyeti Silopi’de

ATİK Heyeti Silopi’de

silopideydik 2SİLOPİ | 04 – 10 – 2014 | ATİK, Partizan, PŞTA, YDK ve Özgür Gelecek gazetesi temsilcilerinden ve sanatçı Pınar Aydınlar’dan oluşan bir heyet, bugün Silopi’de bulunan Şengalli Ezidî Kürt halkının barındığı kampı ziyaret etti ve topladığı yardımlar ile hapishanelerden TKP/ML, MKP ve MLKP dava tutsaklarının yolladığı paraları teslim etti.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu, Partizan,Partizan Tutsak ve Şehit Aileleri, Yeni Demokrat Kadın veÖzgür Gelecek Gazetesitemsilcilerinden ve sanatçı Pınar Aydınlar’dan oluşan heyet bugün (3 Ekim) Ezidî kampını ziyaret etmek Şirnex Silopi’de buluştu.

İlk olarak Beytüşşebap Belediye Eşbaşkanı Nurettin Ataman eşliğinde Silopi Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, burada Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir ve şu an Pirsûs’ta olan eşbaşkanın yerine vekalet eden belediye meclis üyesi Abdullah Bozdağ ile görüştü. Ziyaret amacını aktaran heyet, kendisine eşlik eden belediye eşbaşkanları ile Silopi’deki Ezidî kampına doğru yola koyuldu.

“Kışlık çadır, acil ihtiyaç…”

100’ün üzerinde Ezidî Kürt ailesinin barındığı kampa vardıklarında ilk olarak Kobanê’den gelen 2 aile ile görüştüler. Daha sonra çadırları gezen heyet, burada yaptıkları sohbette Şengal halkına yönelik IŞİD saldırılarının ardından yaşanan acıya ortak olmak ve dayanışmak amacıyla yardım topladıklarını aktararak kampta kalanların yaşadıkları sorunlar üzerine sohbet ettiler.

Gönüllü olarak kampta çalışan görevlilerle de sohbet eden heyet, kampta yaşanan sorunları sorarak, şu an acil ihtiyaçların neler olduğu üzerine tartıştılar. Geçtiğimiz günlerde yağmurlu havayla birlikte barınma sorununun giderek büyük bir sorun haline gelmeye başladığını söyleyen görevliler, acil olarak kışlık çadır ve konteynır şeklinde barınmaya ihtiyaçları olduğunu belirttiler.

“Gözümüz kulağımız Kobanê’de…”

Heyetin bir kısmı kampta kalırken, bir kısmı da kamptan ayrılarak belediye başkanları ile bir görüşme gerçekleştiler. Bu görüşmede bölge halkının Şengal’den gelenleri büyük bir fedakarlıkla karşıladığını, halk ve belediye olarak ellerinden geleni yapmalarına rağmen ihtiyacın büyük olduğunu ve devletin bu konuda adım atmadığını aktardı belediye başkanları…

Son günlerde Kobanê’ye dönük saldırganlığın temel gündemleri haline geldiğini belirten Seyfettin Aydemir, halkın ve belediye çalışanlarının bir bölümünün de buraya gittiğini ve halkın gözünün kulağının burada olduğunu söyledi.

Heyet, yarın Roboskî’de…

Heyet, yarın (4 Ekim) sabah saatlerinde Roboskîli Ailelerle buluşarak mezar başında bir anma gerçekleştirecek. Ardından da saat 15.00’te Silopi Belediyesi önünde buluşarak burada yapılan ziyaretle ilgili bir açıklama gerçekleştirerek ziyaretini sonlandıracak.

Kaynak: Özgür Gelecek

Resimler için facebook sayfamızı ziyaret ediniz: https://www.facebook.com/umutyayimcilik?ref=bookmarks