Anasayfa , Haberler , Mersin Yasaklara Rağmen Newroz’unu Kutladı

Mersin Yasaklara Rağmen Newroz’unu Kutladı

mersin_newroz_3Mersin: Ülkenin dört bir yanında yasaklanan Newroz etkinliklerine karşı halk direnişi örüyor ve tüm yasaklamalara rağmen Newroz kutlamaları ülkenin dört bir yanında devam ediyor.  Pek çok şehir de olduğu gibi Mersin’de de Newroz yasaklandı. Tüm yasaklamalara rağmen yüzler bugün ( 19 Mart)  Mersin’in Akdeniz HDP ilçe binasının önünde toplandı.

Akdeniz ilçe binasının önünde toplanan halk halaylar zılgıtlarla Newroz’u karşıladı. Kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’da katıldı. Yüksekdağ konuşmasında sürece dair değerlendirmelerde bulundu, Newroz’un yasaklanamayacağını söyledi.

Yüksekdağ: ” Karşımızda yasaklar baskılar ablukalar savaş ve ölüm yıkım siyasetini görüyoruz. Ama bizler inatla barış dedik. İlle de direniş dedik Barışa ulaşmak hiç kolay değil.  Onlar barıştan korkuyor, biz korkularını başlarına getireceğiz. Bir arada yaşamaktan kopmamış halklar barışı, demokrasiyi getirecek.” dedi.

Fiden Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından Newroz ateşinin yakılması ile birlikte kutlama sonlanırken alanda halay çeken gençlere polis akrep araçları ile saldırdı, biber gazı kullandı.  Yoğun biber gazından etkilenen kitle dağıldı.