Home , Avrupa , ATİK Haber Merkezi Yeni Muhabirleri ile Buluştu

ATİK Haber Merkezi Yeni Muhabirleri ile Buluştu

FRANKFURT | 14 – 02 – 2011 | ATİK Haber Merkezi (AHM) Frankfurt’ta ikinci toplantısı gerçekleştirerek ATİK basın ağının gelişmesinde önemli bir adım attı. 12-13 Şubat tarihlerinde gerçekleşen buluşmada AHM yeni muhabirlerin katılımı ile önemli bir hamleyi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi editörlerinden Umut Koyuncu, Mahmut Özkan ve Mehmet Tohumcu’nun hazır bulunduğu toplantıda AHM’nin gelişim süreci ve haber anlayışı ele alındı. Toplantıda ayrıca çalışma grupları ile haber yazma ve site tekniği hakkında bilgiler verildi.

Koyuncu: “AHM’nin Etki Gücü Artacaktır”

Habercilik alanında sanal ortamın önemine dikkat çeken site editörlerinden Umut Koyuncu, iletişim çağında bilgi ve öğrenmenin daha hızlı gerçekleştiğini, alternatif haber sitelerinin günümüzde ihtiyaç olduğunu vurguladı. Koyuncu yaptığı sunumda, ‘AHM yazınsal ve görsel olarak gelişmek zorundadır. ATİK kurumunun kamuoyunda etki yaratmasında AHM’ye önemli görevler düşüyor. Her kurum gibi AHM’nin de muhabirlere ihtiyacı vardır. Öyle inanıyorum ki muhabir ağımız daha da genişleyecek ve etki gücü artacaktır. Çünkü ezilen emekçi ve göçmenin sesi olmaya aday bir kurumuz ve etki gücümüz artacaktır.’ belirlemesine yer verdi.

Katılan yeni muhabirlerin görev alanlarının tespitinden sonra, yapılan önerilerle iki günlük buluşma sona erdi.

Alternatif Habercilikte AHM

Avrupa göçmen kurumları arasında ilk kurumlardan biri olan ATİK camiası bünyesinde oluşturulan ATİK Haber Merkezi alternatif medya alanında öne çıkmaya aday. 2003 yılında oluşan AHM, 2007 yılından itibaren bir editörler komitesi tarafından yönetilmeye başlandı. 4 yıldır alternatif medya alanı oluşturma çabası veren AHM’nin hedefleri arasında bilgi ağı oluşturmak geliyor. İlk etapta Konfederasyon bildirileri ile sınırlı kalan AHM’nin gelinen aşamada günlük haber üretebilecek düzeye ulaştığı görülüyor. 2008’den buyana yılda 850 haberin yüklendiği sitenin ziyaretçi sayısı 2010 yılında yaklaşık 269.000’e ulaştı. AHM Türkçe dilinin yanı sıra Almanca ve İngilizce dillerinde de zaman zaman haber üretiyor.