Home , Avrupa , ATİK Gençlik ve Tatil Kampı Açılış Şöleni Yapıldı

ATİK Gençlik ve Tatil Kampı Açılış Şöleni Yapıldı

KATALONYA|21.07.2022|Geleneksel olarak düzenlenen ATİK Tatil ve Gençlik Kampı, Katalonya bulunan Costa Brava bölgesinde 17 Temmuz 2022 günü başlamıştı. Yoğun bir katılımın olduğu kamp, katılımcıların içerisinde olduğu komitelerin örgütlemesi sonucu pratik olarak faaliyetlerin örgütlenmesi ile devam ediyor. Bu komitelerden olan Kültür Komitesi tarafından 20 Temmuz günü kampın açılış şöleni gerçekleştirildi. ATİK Eşbaşkanı tarafından yapılan konuşma ile başlayan etkinlikte, Avrupa’da yaşanan yoksullaşmaya dikkat çekildi. Özellikle pandemi süresince giderek zenginleşen kapitalist işletmelerin aksine çalışan emekçiler başta olmak üzre tüm halkın giderek yoksullaştığını belirten Eşbaşkan, “bulunduğumuz alanlarda mücadeleyi yükseltmeliyiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sanatsal çalışmalarda yer alan ve kampta bulunan katılımcıların şiir,türkü ve marşlar seslendirerek destek verdiği şölen başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Kampta ayrıca YDG tarafından eğitim çalışmalarıda başlamış durumda. Geleneksel hale gelen Isırgan Gazetesi’de Basın-Yayın komitesi tarafından günlük olarak yayınlamaya devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde siyasal faaliyetler çercevesinde paneller düzenlenecek kampta, ayrıca gezilerde düzenlenecek.