Anasayfa , Avrupa , Wuppertal`da Yerel seçim sonuçlarının değerlendirmesi ve Türkiye’de politik durum paneline çağrı !

Wuppertal`da Yerel seçim sonuçlarının değerlendirmesi ve Türkiye’de politik durum paneline çağrı !

megafonWUPPERTAL |18-04-2014 | Ülkemizde politik atmosfer sıcak bir süreçten geçiyor. Bir yandan, talanın, soygun ve sömürünün azgınca ayyuka çıktığı ve diğer yandan ise, Hakim sınıflar arasındaki çelişki ve çatışmanın derinleştiği bir süreçte, Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. 12 yıllık AKP iktidarı döneminde, yoksulluğun dahada derinleştiği, işsizliğin dahada artığı, emeğe dönük hak gasplarının dahada çoğaldığı ve anti-demokratik saldırıların dahada yoğunlaştığı bir süreçte, AKP yerel seçimlerde yeniden, çoğunluk oy alarak, birinci prati olarak çıkmıştır.

Keza 12 yıllık AKP iktidarı, Kürt ulusuna dönük tasfiye ve teslim alma planları sürerken, diğer yandan ise, Cemevleri ve Camileri bütünleştirme projeleriyle tekçi, ırkçı ve faşist uygulamaları hız kesmeden devam etmiştir. Bu politikalar ile yapılmak istenilen, Kürt ulusunu, Alevi toplumunu ve muhalif olan her kesimi zor ve sindirme yöntemiyle uysal köle haline getirmektir.

Ayrıca, işçi, emekçi ve ezilen kesimler ile faşizm arasındaki çatışma giderek yükseliyor. Taksim gezi direnişiyle gelişen halk hareketlerine, her gün yenileri eklenerek kitlesel bir biçimde devam ediyor. İçerisinde geçtiğimiz yakın zamanda, Hadımköy’de Greif fabrikasında, işgal direnişinde olan işçilere yönelik yüzlerce çevik kuvvet polis ve jandarmanın saldırıda bulunarak direnişi kırmayı hedeflemiştir. Ve onlarca işçi göz altına alınmıştır.

Zira her dönem olduğu gibi, şimdide,  Faşist diktatörlük dizginsiz bir şekilde saldırılarına devam etmektedir. Yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin büyüdüğü ülkemizde, egemenlerin soygun ve talan politikaları, sürekli gündemdedir. İşte geride bıraktığımız zaman dilimi içerisinde, ülkede yapılan yerel seçimler ve bu Yerel seçim sonuçlarının değerlendirmesi ve Türkiye’de politik durumu tartışmak için; düzenlemiş olduğumuz panelle, tüm ilerici, yurtsever ve demokratları katılmaya çağırıyoruz.

Konu: Yerel seçim sonuçlarının değerlendirmesi ve Türkiye’de politik durum

DÜZENLEYENLER:

ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu)

Alevi Kültür Merkezi Wuppertal

KATILIMCI PANELİSTLER;

PARTİZAN Temsilcisi,  AABK Genel Sekreteri Veli Aydın,  BDP Avrupa Temsilcisi,  Volkan Yaraşır Araştırmacı-yazar

TARİH: 27 NİSAN 2014 (PAZAR)

SAAT: 14.00

ADRES: Alevi Kültür Merkezi     Südstr 17-19       42109 Wuppertal