Home , Avrupa , ATİK BDP Kongresine Destek Mesajı Gönderdi

ATİK BDP Kongresine Destek Mesajı Gönderdi

AVRUPA | 01 – 02 – 2010 | ATİK Konseyi, Barış ve Demokrasi Partisi BDP’nin gerçekleştireceği 1. Olağanüstü Kongresine destek mesajı gönderdi. Program ve Tüzük tartışmalarının yapılacağı Kongrede, Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak eşbakanlığa aday olacak.

Devletin son dönemde uyguladığı baskıları kınayan ATİK Konseyi, Kongre mesajında BDP’nin tarihsel bir dönemde önemli görevlerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Konsey ayrıca BDP kongresinde demokrasi ve özgürlük mücadelesini daha ileriye taşıyacak kararların alınmasını temenni etti.

Mesajın tümü şöyle:

Haftalardır tutuklama, gözdağı, baskı ve sindirme amaçlı yürütülen saldırılarla gücü zayıflatılmaya çalışılan, BDP’nin kongresinde bulunan değerli deleger,

Her türlü devlet baskısına ve zulme karşı direnen, mücadeleden geri durmayan, Kürt milletinden değerli halkımız,

Kürt ulusunun imha ve inkarına karşı, Kürt ulusuna demokratik hakların tanınması için dayanışma gösteren, destek veren, ilericiler, demokratlar, devrimciler, aydınlar, Kongrede hazır bulunun basın ve medya çalışanı emekçiler,

sizlerin huzurunda Konfederasyonumuz ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) BDP Kongresine başarılar diler.

Bugün yapılan Kongre tarihsel bir dönemeçte önemli bir yükümlülüğe sahiptir. Önümüzdeki dönemin gerek parlementer çalışması gerekse hayatın diğer alanlarında kapsayıcı çalışmalar içinde olmanızı, demokrasi ve özgürlük mücadelesini daha ileriye taşıyacak kararlar almanızı içtenlikle temenni ediyoruz.

Emperyalistlerin uşağı AKP eliyle uygulanan, bir devlet politikası olarakta adlandırılan ‚açılım‘ oyunlarını, ‚kardeşlik ve beraberlik‘ demogojileriyle tasfiye planlarını ve Kürt ulusunun dinamik güçlerini imhayı amaçlayan politikalarını, DTP’yi kapatarak, meşru seçilmiş belediye başkanları ve yöneticilerini topluca tutuklayanları hep birlikte gördük.

CHP ve MHP’nin ırkçı faşizan söylemleriyle, AKP arasında özde bir fark yoktur. Kelepçeli Demokrasilerini boşa çıkaracak ve geri adım attıracak halkımızın mücadelesi ve direnişi olacaktır. Demokratik, Özgür bir Türkiyede tüm milliyetlerin eşit ve özgür yaşayacağı bir halk demokrasisinde BDP’nin çaba ve katkılarının da önemli bir yeri olacağı inancıyla;

ATİK olarak, her milliyetten işçi ve emekçinin iş, ekmek, özgürlük mücadelesinin yanında olduğumuzu,

Kürt ulusunun demokratik hak ve taleplerinin savunucusu olacağımızı bir kez daha yineliyor, zorlu bir sürecin görevlerini omuzlamak için, Kongre tarafından seçilecek yeni yönetiminize başarılar diliyoru, dayanışmacı selamlarımızı iletiyoruz.

Kürt ulusuna tam hak eşitliği!

Kahrolsun Şovenizm!

Yaşasın halkların kardeşliği ve birlikte mücadelesi!

ATİK Genel Konseyi

31 Ocak 2009