Home , Haberler , Tiyatro Günü’nde Kürtçe ücretsiz tiyatro

Tiyatro Günü’nde Kürtçe ücretsiz tiyatro

DİYARBAKIR | 24 – 03 – 2010 | Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, oyunlarını ücretsiz sahneleyecek. Türkiye’de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlanacağı 27 Mart tarihinde, Kürtçe oyunlarını ücretsiz sahneleyecek.

Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün, 27 Mart’ta, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün bir tiyatrocuya hazırlattığı 2010 Tiyatro Bildirisi’ni, oyun öncesinde hem Türkçe hem de Kürtçe okuyacaklarını söyledi. Gün, 27 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Çiya Gihişt Behrê adlı çocuk oyunu ile saat 15.00’te Çirokek Zivistanê oyununu ücretsiz oynayacaklarını bildirerek, çocuk oyunu öncesinde okuyacakları Tiyatro Bildirisi’ni sadeleştirip, çocukların anlayacağı bir metne dönüştüreceklerini söyledi.

Dünya Tiyatrolar Günü’nde, tiyatroların yaşadıkları sorunların da gündemleştiğini belirten Gün, “Biz de Kürtçe tiyatronun yaşadığı sorunların bilinmesi için çaba sarfedeceğiz” dedi.

Tiyatroların bir çok sorun yaşadığını ama Kürtçe tiyatronun, bu sorunlardan daha farklı ve ağır sorunlar yaşadığını ifade eden Gün, bu sorunların ana kaynağının Kürtçe tiyatronun meşru ve eşit görülmemesinden kaynaklandığını belirtti.(Aknews)