Home , Avrupa , ATİK Gençlik ve Tatil Kampı Devam Ediyor

ATİK Gençlik ve Tatil Kampı Devam Ediyor

HABER MERKEZİ|26.07.2023| Katalonya’nın Costa Brava bölgesinde gerçekleştirilen ATİK Gençlik ve Tatil Kampı çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Açılış şenliğinin ardından katılımcı sayısının yaklaşık 250 kişiye ulaşması ile gezi ve seminer programları düzenlenmeye başlandı. İlk olarak katılımcılarla birlikte tekne gezisi gerçekleştirildi. 21 Temmuz günü “AB’de Yeni Mülteciler Yasası” üzerine bir panel düzenlendi. Oldukça canlı geçen panelde Avrupa Birliği’nde mültecilerin yaşadığı sorunlar ve göç yollarında yaşanan sıkıntılar dile getirildi. ATİK’in bu meselede neler yapması gerektiği üzerine fikirler belirtildi. 22 Temmuz günü ise bölgede kamp düzenleyen ADHK ile birlikte Göçmen ve Mülteciler üzerine ortak bir panel düzenlendi.

23 Temmuz Pazar günü ise Endüstri 4.0 üzerine bir panel düzenlendi. İlgiyle izlenen ve görüşlerin dile getirildiği panel oldukça başarılı geçti. 24 Temmuz Pazartesi Barcelona gezisi düzenlendi. Kentin tarihi ve turistik yerlerinin ziyaret edildiği gezi beğeniyle karşılandı.

Kampta Yeni Kadın tarafından atölye çalışmaları ve kadın sohbetleri devam ediyor. Ayrıca Yeni Demokratik Gençlik eğitim çalışmalarının yanı sıra gençlerle birlikte çeşitli (Paintball, gezi, türkü akşamları vb) etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.