Anasayfa , Haberler , HDP Milletvekili Ali Atalan, ATiK`li devrimci tutsaklarla dayanışma amaçlı Mahkeme önünde bir basın açıklaması yaptı

HDP Milletvekili Ali Atalan, ATiK`li devrimci tutsaklarla dayanışma amaçlı Mahkeme önünde bir basın açıklaması yaptı

100MEDIASIMAG41011 Temmuz Cuma günü ATiK`li devrimci tutsakların davasının 4. duruşmasına katılan HDP milletvekili Ali Atalan
Mahkeme önünde dayanışma amaçlı bir basın açıklaması yaptı.
HDP Milletvekili Ali Atalan, 10 Devrimci tutsağın derhal serbest bırakılmasını talep ederek, Alman Hükümetinin Türk devleti ve AKP hükümetiyle olan kirli ilişkilerine son vermeye ve demokrasi güçlerine yönelik saldırılarına ortak olmamaya çağırdı.
Duruşmada Tercüman krizi devam etti. Mahkeme tarafından belirlenen tercümanın yeterli dil bilgisine sahip olmadığı ve yanlış tercümeler yaptığı dile getirilerek, Savunma için Tercümanın çok önemli olduğunu belirten avukatların 4 duruşma boyunca yaptıkları itirazlar sonucu, Mahkeme Tercümanı geri çekildi.

100MEDIASIMAG4103Duruşmaya 08 Temmuz 2016 Cuma günü saat 9.30 da devam edilecek.
ATiK ve UPOTUDAK sözcüleri duruşmalara kitlesel katılmanın önemli olduğuna vurgu yaparak, Tutsak 10 devrimciyi sahiplenmeye çağrı yaptılar. 15 Temmuz Cuma günü Mahkeme önünde kitlesel bir Miting yapılacağı da duyuruldu.