Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Devrim Şehitleri Anıldı!

Mannheim’da Devrim Şehitleri Anıldı!

Birçok yerde olduğu gibi Almanyanın Mannheim şehrinde´de Dersim´de Şehit düşen Üç TKP/ML TİKKO , Üç PKKli Kadın Gerillaları ve Istanbul’da evinde Polis kurşunu ile katledilen Dilek Doğan Yoldaş anıldı.

10 Ekim Ankara katliamı sonrası TKP/ML TİKKO PKK ortak ve ayrı eylemliklerle T.C. Devletine ciddi darbe vurmuştur. Bunun üzerine T.C. Devletinin Koluk güçleri alanı ciddi bombardımana maruz bırakmıştır.

Sonuç Şehitlerimiz olsada yiğilmayacağız

21.-22.Ekime bağlayan gece Dersimín Pulur (Ovacık) ilçesine bağlı Mercan Vadisi´ndeki Sahverdi Köyü´nde T.C. ordusu ile TKP/ML TİKKO´ya bağlı gerillalar arasında saatlerce süren çatışmada 3 halk savaşçısı şehit düştü.

Şehitliğe saldırı

Yine Dersimde 3 PKKli Kadın Yoldaşımız (Gülistan Önen, Heval Yeşilgöz ve Ebru Öz),Pülümür Vadisinde T.C. Devletinin Koluk güçleri tarafından Bombalanan Şehitlik´de şehit düşmüştür.

Anma ilk olarak Ünal Yoldasında yer aldığı TİKKO Müzik Topluluğu , Gezi parçasının Sinevizion gösterimi ile başlatıldı.

Tüm Devrim Şehitleri adına bir dakikalık Saygı duruşu sonrası ,Sunumu gerçekleştiren Yoldaş T.C. Devleti ve Akp Diktatörlüğünün Türkiye ve Türkiye Kürdistanında peravasızca Başta Kürt ülüşü olmak Üzere tüm emekçi halkı Ezmekte ve tüm Muhalif sesleri şiddetle bastırmayı hedeflemekte olduğunu belirti.

Sonrasında Dersimde Şehit düşen Üç TKP/ML TİKKO Gerillasının Mücadele hayatı aktarıldı.

NAV-DEM Temsilcisi Kürtçe konuşması ve AĞIF Temsilcisi Yoldasın mesajını okuması sonrasında Yurdal Yoldasın Babasının mezarı başında yapmış olduğu konuşma sinevizyon ile gösterimi gerçekleştirildi.

Akabinde PARTİZAN´nın “Diz çökmeyenlerin direnişini selamlıyoruz! Halk Savaşçıları ölümsüzdür!´´ açıklamsi bir Yoldaş tarafından okundu.

Son Sinevizyon gösteriminde Üç Şehit Yoldasını uğurlayan Gerillanın MK adına yapmış olduğu açıklama gösterildi.

Akabinde Soru Görüş Bölümü ile Şehit Namirin Sloganı ile sonlandırıldı.