Home , ATİF , ATİF Faşizme Karşı Köln’e Çağırıyor!

ATİF Faşizme Karşı Köln’e Çağırıyor!

atiflogoALMANYA |24-08-2016| Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), 3 Eylül’de Köln’de yapılması planlanan yürüyüşe yazılı katılım çağrısı yaptı. Almanya Demokratik Güçbirliği, ABDEM, HDK-Avrupa ve Haziran Hareketi tarafından örgütlenen yürüyüşte geniş bir katılım olması bekleniyor.

ATİF tarafından yapılan çağrıyı olduğu gibi yayınlıyoruz.

Faşizme Geçit Yok! Şiarıyla 3 Eylül’de Köln’de Buluşalım!

“15 Temmuz Darbe girişimi’’ sonrası faşist Türk devletinin gerçekliği bir kez daha gözler önüne serildi. Çok güçlü devlet edalarının ne kadarda boş ve gerçek dışı söylemler olduğu bir kez daha açığa çıktı. Bugün faşist TC devletinin başında bulunan AKP iktidarının siyasi temsilcilerinin iç politikada iyi birer yalancı, dış politikada kötü birer şovmen oldukları ortaya çıkmıştır. Hem ‘darbe girişimi’ hemde sonrası süreç tiyatrasal bir oyun gibi görünsede, bu şovmenlerin aynı zamanda hatırı sayılır bir ‘kitleyi’ yanlarında tuttukları veya arkalarında sürükledikleri bir gerçektir. Faşist AKP iktidarının dini görüntüler altında karşı devrimci yanlarını kamufle etmede hayli ‘faydasını görmektedirler.

AKP’nin koltuk değnekçiliğine soyunmuş sözde muhalefet MHP ve CHP’nin tavırlarıda bu süreçte iyiden iyiye teşhir olmuştur. Beştepeye çıkmam! söylemini kullananların, devletin bekası sözkonusu olduğunda tıpış tıpış saraya koştuklarını halkımız yakından görmüştür. Kürt ulusuna karşı tüm devlet partileri birleşmiş ve HDP dışlanarak baskılara maruz bırakılmıştır.

Faşist TC devletinin kendisini yeniden tesis etmesini, başta Almanya olmak üzere emperyalist güçler esas olarak faşist Erdoğan ve çetesini desteklemektedirler. Alman devletinin Kürt politikacılara ve devrimci demokratlara yönelik uyguladıkları tutuklama furyası, Erdoğan’a yapılmış açık bir desteği ifade etmektedir. Kirli mülteci pazarlığı vesilesiyle Erdoğan’a aktarılan milyarlarca Euro bizlerin vergileridir ve vergilerimizle faşizm güçlendirilerek Kürdistan’da soykırımlara açık destek sunulmaktadır . Yine Alman devletinin askeri üsleri, Ortadoğu’da emperyalist emellerini ortaya koymaktadır.

Tüm bunlara rağmen kitlelere zorda olsa gerçekliği anlatmanın yollarını aramak zorundayız. Aynı zamanda ‘darbe girişimi’ sonrası hem ülkede hemde batı Avrupa’da ki Türkiyelilerin başta faşist Erdoğan olmak üzere AKP’nin arkasında olmadığını Avrupa ve Dünya kamuoyuna göstermeliyiz. Darbeyi fırsata çevirip varmak istedikleri siyasi hedeflerine ulaşmak için tüm muhalif kesimlere yönelik faşist baskıcı politikalarını teşhir ederek, yüreklerini ortaya koyan bütün insanlara cesaret vermeliyiz. Aynı zamanda Türkiye’de demokratik zeminde oluşan Güçbirliğine kendileri ile birlikte sokaklarda olduğumuzu göstermeliyiz. Yine sokaklardan ve barikatlardan hiç ayrılmayan Kürt ulusunun mücadeleci ruhunu ruhumuza katarak sokaklarda olmalıyız.

Başta ATİF kitlesi olmak üzere tüm devrimci-demokrat kamuoyu ‘Sokaklar bizimdir! Faşizme geçit vermeyeceğiz!’ şiarını kuşanarak, ‘Ne askeri darbe, ne sivil diktatörlük!, Yaşasın Halkların Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesi!’ sloganı etrafında 3 Eylül’de Köln’de buluşmalıyız.

Faşizme Geçit Yok!

NO PASARAN!

Kahrolsun Emperyalizm, Faşizm ve her türden gericilik!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!‘

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu – ATİF