Home , ATİF , ATİF Yönetim Kurulu 3. Toplantısı Gerçekleşti

ATİF Yönetim Kurulu 3. Toplantısı Gerçekleşti

Almanya|26.12.2017|38.ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) Yönetim Kurulu geçtiğimiz gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu  3.toplantısıyla iki toplantı arası süreci değerlendirirken, önümüzdeki dönem planlamasını gerçekleştirdi.

Yılın son toplantısını eksik katılımla gerçekleştiren yönetim kurulu öncelikle kendi durumunu değerlendirdi. Kapasitesinin altında bir verimle çalıştığı tespitini yapan yönetim kurulu bunun için önümüzdeki dönemde tüm üyelerin daha yüksek sorumlulukla hareket etmesi gerektiği belirlemesini yaptı. Özellikle gündeme müdahalede yaşanan gecikmelerin giderilmesi için yeni görevlendirmeler yaptı.

İki toplantı arasında Almanya genel seçimlerinin sonuçlarının da değerlendirildiği “Almanya’da Politik İklim ve Yükselen Irkçılık-Neofaşizm” panellerinin bazı alanlarda başarıyla gerçekleşmesinnin ardından, önümüzdeki dönemde bu panellerin diğer alanlarda gerçekleştirme kararını aldı.

Almanya’da Alman devletinin temel hak ve özgürlük alanlarına yönelik saldırıları, yine Türkiye’de gündeme gelen devrimci tutsaklara yönelik Tek Tip Elbise saldırılarına yanıt olmak için oluşturulan ortak mücadele platformlarının etkin bir mücadele hattı sürdürmesinin ancak ve ancak alanların harekete geçmesiyle mümkün olabileceğini tespit eden bazı kararlar alan yönetim kurulu, tüm alanlara anti-faşist, anti-emperyalist mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaptı.

2018’un ilk aylarında gerçekleşecek olan dernek kongrelerine de katılma kararı alan yönetim kurulu, 2018 yılının ’68 devrimci hareketinin 50 yılı olması dolayısıyla tüm alanlara ’68 devrimci ruhunu kuşanarak yeni yılın daha yüksek bir mücadele azmiyle karşılanması dileğiyle, tüm alanlara mücadelelerinde başarılar diledi.