Home , Avrupa , ATİF Hessen Bölge Toplantısını Gerçekleştirdi

ATİF Hessen Bölge Toplantısını Gerçekleştirdi

HABER MERKEZİ|06.03.2023| 5 Mart tarihinde Mannheim ProMigra derneğinde ATİF Hessen bileşenleri bir araya gelerek, mevcut siyasal gelişmeleri ve bu doğrultuda faaliyetlerini kolektif planlama amaçlı, toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Mannheim, Frankfurt dernek yönetim kurulu üyeleri dışında Wiesbaden, Darmstadt ve Koblenz ATİF komitesi temsilcileri katılım sağladığı.

Gündem’de Avrupa ve Türkiye’deki siyasal gelişmeler, özellikle savaş ve yoksullaşma ile deprem konusu tartışıldı. Hessen bölgesinden şimdiye kadar deprem bölgelerine 7 üye gitti. Hala deprem sahasında olan arkadaşlar var. Deprem bölgelerinden yeni gelen arkadaşların verdikleri rapor ve izlenimler eksenli, önümüzdeki süreçte depremzedelerle dayanışmayı büyütme ve Konfederasyonumuz ATİK’in kampanyasını daha geniş kitlelerle buluşturmak için yeni bir planlama yapıldı.

ATİK ve ona bağlı kurumların yürüttüğü „Örgütlen-Örgütle“ kampanyasının Hessen örgütlenmesi açısından nasıl ele alındığı ve kampanyanın önümüzdeki süreçte nasıl yürütülmesi gerektiği noktasında bir tartışma yürütüldü. Bu kampanya neticesinde, Darmstadt ve Koblenz’de ATİF komiteleri oluşturuldu. Yine Wiesbaden şehrinde ATİF’e bağlı yeni bir komite oluşturularak, dernek çalışmalarını canlandırma noktasında olumlu adımlar atılmıştır. Bununla birlikte derneklerde üye çalışmaları devam etmektedir.

Toplantıda, önümüzdeki süreçin pratik faaliyetleri kararlaştırılırken, yaz sürecine kadar bir planlama yapılarak, faaliyetlerin kolektif bir şekilde örgütlenmesi kararına varıldı.