Anasayfa , Avrupa , Yunanistan’da 1 Mayıs

Yunanistan’da 1 Mayıs

b6c8c713802529409ec77a65138e8ad6ATiNA-01.05-2015- AB ve IMF’nin kemer sıkma ve hak gaspları altında yapılan 1 Mayıs etkinliklerine binlerce kişi katılarak, tepkisini ortaya koydu . Sabah saatlerinde kitlelerin Atina’nın dört farklı noktasında toplanmasıyla etkinlikler başladı. Kardeş parti YKP (M-L) Omonia meydanında, bazı sol ve otonom gruplar Müze meydanında, işçi ve memur konfederasyonları Klavtmonos meydanında, YKP (Yunanistan Komünist Partisi) ise Sindagma meydanında toplandı. Sabah saat 10:00’da başlayan mitinglerde yapılan konuşmalarda kemer sıkma politikaları ve AB politikaları protesto edildi. Bizler ATİK- Yunanistan komitesi olarak, çıkarmış olduğumuz bildirileri tüm miting alanlarında dağıtarak,  AB kapsamında emekçi halka yönelik hak gasplarını, kemer sıkma politikalarını ve son olarak ATİK üye ve faaliyetçilerine karşı gerçekleştirilen saldırılar teşhir edildi. Çıkarmış olduğumuz bildiri miting alanında okunarak saldırılar protesto edildi ve dayanışma çağrısı yapıldı.

ATİK-Yunanistan olarak yürüyüşe ‘Fikirler Yargılanamaz, Devrimciler Tutuklanamaz, Türkiyeli Devrimcilere Özgürlük’ pankartıyla katılarak, eylemlerde yer aldık.

Mitinglerin sona ermesiyle kitleler önce meclise ardından ise Akadimia meydanına yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca AB karşıtı sloganlar öne çıktı. Kitleler, son zamanlardaki göçmen katliamlarını ve Türkiyeli devrimcilere yönelik saldırılara karşı da sloganlar attı. Eylemler, Akadimiya meydanına ulaştıktan sonra sona erdi.

Atina 1 Mayıs kutlamalarının dışında ülkenin pek şehrinde de eylemler gerçekleştirildi.

 

ATİK Yunanistan Komitesi