Home , Dünya , Ukrayna ordusu Slavyansk kentine girdi

Ukrayna ordusu Slavyansk kentine girdi

EN_01125203_1129AHM | 15-04-2014 | Ukrayna ordusu 13 Nisan’da ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı güçlere karşı bir operasyon başlattı. Rus Haber ajansı RIA Novosti tarafından yapılan açıklamaya göre çatışmada 11 kişi öldü.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk iline bağlı Slavyansk ilçesinin etrafını saran Ukrayna ordusununun, Rusya yanlısı silahlı gruplarca bazı kamu binaları işgal edilen ilçenin üç tarafını çevirdiği ve giriş-çıkış için yalnızca bir ana yol bıraktığı bildirildi.

Öte yandan Kremlin Basın Dairesi’nin bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna’daki durumu ele aldı.

Rusya Devlet Başkanı görüşmede çatışmaların bir anda tırmanmasının ülkeyi iç savaşın eşiğine sürüklediğini vurguladı. İki ülke lideri 17 Nisan için planlanan Rusya-AB-ABD-Ukrayna şeklindeki dörtlü görüşmenin önemini vurguladılar.

Kremlin Basın Dairesi’nin konu ile ilgili açıklamasında “Cenevre’deki görüşmelerin durumun uygun bir şekilde barışsal bir yöne çevrilmesi için net bir sinyalin verilmesini sağlayacağının ümit edildiği ifade edildi” denildi.