Home , Avrupa , ATİF: “Efrin Halkının Direnişini Büyütmek İçin Sokakları Terketmeyelim“
Hamburg

ATİF: “Efrin Halkının Direnişini Büyütmek İçin Sokakları Terketmeyelim“

HABER MERKEZİ |01.02.2018| ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) yaptığı açıklama ile Cumartesi günü gerçekleşecek yürüyüşlere katılım çağrısı yaptı. Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Tüm Göçmen Halkımıza Çağrımızdır.. Efrin Halkının Direnişini Büyütmek İçin Sokakları Terketmeyilim…
Efrin halkı muazzam güç dengesiyliğine karşın faşist işgalcilere karşı yüksek bir kararlılıkla direnişi büyütüyor. Efrin halkının bu direnişini sahiplenelim, Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistan’lı göçmenler olarak sokakları ısındırmaya devam edelim. Daha yüksek bir çoşku, daha yüksek bir kararlılıkla işgalcilerin karşısında set olalım..
Faşist Türk devletinin ve El-Nusra, El-Kaidee artıkları cihatçı, islami faşist çetelerin Efrin halkına saldırısı yoğunlaşmaktadır. Bu faşist işgal hareketi havadan ve karadan Efrin halkının üzerine ölüm yağdırmaktadır. Türkiye’de işgale karşı en ufak bir sesin çıkması bile faşist saray rejimini hışmına uğramaktadır. Yanlızca insan yaşamını savundukları için Türk Tabibler Birliği yöneticileri gözaltına alınmış, uşak medyanın lincine uğramıştır. Türkiye’de ‚yaşamı, barışı savunmak‘, ‚işgale hayır demek‘ büyük bedeller gerektirmektedir. Tüm bunlara karşın onurlu aydınlar, siyasetçiler ve meslek örgütleri bu işgale sessiz kalmamaktadır. Efrin halkının onurlu direnişine ses katmaktadırlar.

Savaş alanından uzakta olsak da, Türkiye’li ve Kürdistan’lı göçmenler olarak bu işgal bizi de yakmaktadır. Bu işgal hareketi, barış içinde bir arada yaşama düşmanlıktır. Türk devletinin ve beslemesi faşist çetelerin uçakları, tankları, topları barışa, insanlığa ölüm kusmaktadır. Bu silahları susturup, ölümleri durduracak olan, bölgeyi kan gölüne çeviren, dünyaya, insanlığa sömürüyü, zulmü, ölümü, kanı, gözyaşını dayatan emperyalist devletler ve onların işbirlikçileri olmayacaktır. Bu zulmü, bu ölüm kusan silahları ancak ve ancak Efrin halkının acısını yüreğinde hisseden dünya halkalarının dayanışması durdurabilir.

Efrin halkı teslim olmamıştır, yüksek bir kararlılık ve büyük bedellerle direnmektedir. Bizlere düşen görev dün Kobeni direnişinde olduğu gibi, bugün de Efrin halkının bu direnişine ses katmaktır. Tüm dünya halklarına bu faşist işgali ve karşısında gelişen direnişi anlatmaktır.
Bu sorumlulukla Cumartesi (03.02.2018) günü Almanya’nın birçok şehrinde gerçekleşecek olan “Efrin Halkıyla Dayanışma Yürüyüşleri”nin çalışmalarına olanca gücümüzle yüklenelim. Yürüyüş alanına yanlızca kendimizi değil, ulaşabildiğimiz tüm kesimleri taşıyalım. Efrin halkının direnişini Kobane direnişi ruhuyla büyütelim!

Tüm İşgal Orduları Ortadoğu’dan Defolun!

Faşist Türk Ordusu Kürdistan’dan Defol!

Yaşasın Efrin Halkının Direnişi!

ATİF Yönetim Kurulu“