Home , Bildiriler , Aslan Tayfun Özkök'e Özgürlük!

Aslan Tayfun Özkök'e Özgürlük!

upotudak1ATİK – UPOTUDAK | 03 – 04 – 2009 | Son günlerde yoğunlaşan Türkiye kökenli siyasal mültecilerin, Türkiyenin iade talepleri bahanesiyle tutuklanıp terörize edilmesine Yunanistan hükümeti de başvuruyor. Türkiye de işkenceli cezaevleri ve askeri mahkemelerin adil olmayan yargılamaları ve hükümleri sonrasında, yurtdışına çıkıp, yaşamını Avrupa ülkelerinde sürdüren Aslan Tayfun Özkök Kıbrıs Cumhuriyetindeki tutuklanmasının ve serbest bırakılmasının ardından gelidiğ Yunanistan’da 25 mart 2009’da yine iade istemi gerekçesiyle Atina havaalanında tutuklandı. Beş gün havaalanında nezarethanede tutulduktan sonra, mahkemeye çıkartılıp cezaevine gönderildi.

Tek suçu Türkiyedeki Fasist diktatörlüge karşı koyup direnmek olan, bir siyasal sürgünün yeniden o işkenceli zindanlara gönderilmesi halinde suçlunun, faşizmin suçortağı yaftasıyla anılacak olan şu anki Yunanistan hükümeti olacağını hatırlatıp, sonuçları konusunda uyariyoruz.

Tüm devrimci ve demokrat kisi ve kurumlari Aslan tayfun Özkök ü ve O nun sahsinda politik sürgünlerin uluslararasi hukuktan kaynakli haklarini savunmaya cagiriyoruz.

Aslan Tayfun Özkök Derhal Serbest Birakilsin !

Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!

Politik Sürgünlerin Terörize Edilmesine son!

ATIK- UPOTUDAK

02 Nisan 2009