Home , ATİK , Newroz Piroz Be/ Newroz Kutlu Olsun!

Newroz Piroz Be/ Newroz Kutlu Olsun!

atik_logokucukATİK | 20 – 03 – 2013 | NEWROZ PİROZ BE/ NEWROZ KUTLU OLSUN! NEWROZ BASKI VE ZULME KARŞI İSYAN GÜNÜDÜR!

 Asırlar öncesi Mezopotamya topraklarında, zalim Dehak’ın halka uyguladığı baskı ve zulme karşı demirci Kawa’nın verdiği mücadele sonucunda, halkın kurtuluş günü olan 21 Mart, yeni gün olarak kutlanmaktadır. Newroz; hakim sınıfların içini boşaltma çabalarına rağmen, yıllardır baskı ve zulme karşı mücadelenin ve isyanın günü olarak başta Kürdistan coğrafyası olmak üzere, tüm Anadolu topraklarında kutlanmaktadır.

Yüzyıllar öncesi başlatılan isyan; imha ve inkara, baskılara, tutuklanmalara, işkencelere ve katliamlara rağmen aralıksız devam ediyor. Bugünde Irak, İran, Suriye ve Türkiye Kürdistan’ında yoğun olarak kutlanan Newroz; Avrupa’da da coşkuyla kutlanmaktadır.

Newroz’u kutladığımız bu günlerde; başta Kürtler olmak üzere, tüm ezilenlere yönelik baskı ve şiddetin giderek arttığı bir süreci yaşamaktayız. Orta doğuda emperyalistler arası çatışmaların yoğunlaştığı bir süreçte geçmekteyiz. Bu çatışmalarda kendi pazarlarını koruma amacıyla, orta doğudaki halkı bir birine kırdırtmaya çalışan emperyalist güçler, kendilerine bağlı uşak devletlere yeni roller biçmektedirler. Kuzey Afrika kordonunda ki mevcut pazarların kaybedilmemesi için,   kukla devletlerin yeniden çeki düzen edilmesi çabası katliamlarla devam etmektedir.

Newroz’u kutladığımız bu günlerde; Türkiye’de ‘Kürt sorununu çözme’ adı altında faşist T.C.’nin Kürtleri tasfiye hareketi tüm yoğunluğuyla sürmektedir. Bir taraftan ‘barıştan, kardeşlikten ve Kürt sorunun çözümünden’ bahseden R.T. Erdoğan, diğer taraftan Kürtlere yönelik tutuklama, yok sayma politikaları ile gerillaya yönelik sınır dışı ve içi operasyonlara aralıksız bir şekilde devam etmektedir.  Kürt illerinde halk tarafından seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, demokratik kurum temsilcileri ile birlikte, avukatlar, öğrenciler, sendikacılar tutuklanarak cezaevlerine konulmaktadır. Cezaevlerinde baskı ve işkence tüm yoğunluğuyla sürmektedir.

Newroz’u kutladığımız bu günlerde; Türkiye’de Kürtlerin demokratik taleplerini dile getirmek için yaptıkları yürüyüşü ve mitinglere saldırılmakta, sokak ortasında tanklarla Kürt gençlerini ezerek katletmeye devam ederken, Roboski katliamının failleri ’’aklanmaya’’ çalışılmaktadır.

Newroz’u kutladığımız bu günlerde; Suriye’de emperyalist gericilerin geliştirdiği saldırılar tüm yoğunluğuyla davam ederken, faşist Türk devletinin Rojava’ya yönelik provokasyon ve saldırıları hız kesmeden devam etmektedir. Suriye’de Esad rejimi, diğer taraftan da sözde rejim karşıtı güçler olarak kendini lanse edenler, Kürtlere yönelik saldırılara her gün bir yenisini eklemekteler.

Newroz’u kutladığımız bu günlerde; saldırılara, yok saymalara, tutuklanmalara, katledilmelere karşı Kürt halkı boyun eğmeyerek, mücadele ederek, uygulamaya sokulan ’’barışçıl çözüm’’ politikalarını boşa çıkaracaklardır. ATİK olarak; gündeme sokulan ’’yeni’’ tasfiyeci politikalara, inkarcı ve yok sayıcı yaklaşımlara karşı, Avrupa’daki emekçiler ile göçmen emekçileri ve demokrat ilerici kurumları Kürtlerin haklı ve meşru talepleri için her alanda omuz omuza Newroz’u militanca direniş geleneğine uygun bir şekilde kutlamaya çağırıyoruz.

Kahrolsun Emperyalizm, Faşizm ve Her Türden Gericilik!

Yaşasın Halkların Kardeşliği

Bijî Biratiya Gelan!

ATİK-Newroz 2013 – DOC