Anasayfa , ATİF , Askeri Faşist Cunta”Yi 30.Yılında Lanetliyoruz!

Askeri Faşist Cunta”Yi 30.Yılında Lanetliyoruz!

Bundan 30 yıl önce, Türkiye´de 12 Eylül 1980´de Askeri Faşist cunta işbaşına geldi. Ülke genelinde, kitlesel boyutlar kazanarak her geçen gün büyüyen toplumsal muhalefeti ezmek, başta ABD emperyalizmi olmak üzere, Uluslar arası sermayenin çıkarlarını kolaylıkla karşılayabilmek, bulunduğu coğrafyada bölgesel gelişmelere yanıt vermek ve rol almak amacıyla   emperyalist ABD  ve isbirlikçilerinin çıkarları  dogrultusunda,  Türk ordusu kanlı bir şekilde yönetime el koydu.

İlk icrat olarak tüm yasal parti, dernek, sendika, ve farklı meslek kuruluşları kapatıldı. Parlemento feshedildi. Başta devrimci- Demokratik ve Sosyalist güçler olmak üzere, toplumun dinamik kesimleri kanla, terörle bastırıldı. Faşist cunta öncesi kısmen özerk konumda bulunan Üniversiteler adeta askeri birer kışla haline getirildi. Başta Kürt ulusu olmak üzere, Türk olmayan tüm milliyetlere karşı ırkcı, şoven bir politika dayatıldı. Zindanlar birer katliam ve işkence merkezleri haline sokuldu. Toplum Türk- İslam sentezi temelinde yeniden şekillendirilmek için baskı ve kuşatma altına alındı. Alevi köylerine zorla Cami yaptırma tamda bu dönemde hız kazandı. Kısacası toplumun tüm ilerici güçleri baskı ve zulüm altına alındı. Bu arada kendini tarafsız gösterebilmek için sivil faşist bazı güçlerin de zindanlara konulduğunu belirtmeliyiz.

Aşağıdaki kısa bilanço Faşist yönetimin, küçük bir resmidir;

1980’den 1989’a kadarki süreçte: “650 bin kişi göz altına alındı. 1 Milyon 683 bin kişi fişlendi. 230 bin kişi yargılandı. 7 bin kişi için idamı istendi. 517 kişiye idam cezası verildi. 50 kişi idam edildi. 98 bin 404 kişi örgüt üyesi olmak suçundan yargılandı. 388 bin kişiye pasaport verilmedi. 30 bin kişi sakıncalı bulunarak işten atıldı. 34 bin kişi yurtdışına çıkamadı. 30 bin kişi mülteci olarak yurtdışına gitti. 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldürüldü. 171 kişi işkencede öldürüldü. 937 Sinama filmi sakıncalı bulunarak yasaklandı. 23 bin 577 derneğin kapısına kilit vuruldu. 3 bin 854 öğretmenin, 120 öğretim görevlisinin ve 47 hakimin işine son verildi. 31 Gazeteci zindana atıldı. Toplam 400 gazeteci için 4000 yıl ceza istendi. 3 gazeteci silahla öldürüldü. 385 kişi farklı yöntemlerle öldürüldü.”

12 Eylül 2010’da Türkiye’de Anayasa değişikliği için referandum yapılacak. Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ikdidar bu oylamayı, 12 Eylül faşizminden hesap sorma adımı olarak, kitlelere sunmaktadır. Bu tamamen gerçeğin saptırılması ve temelsiz bir yalandır. 12 Eylül faşist ikdidarı döneminde beslenen bu güçler faşist cuntadan hesap soramazlar. “ Komünizme karşı yeşil kuşak projesinin ABD destekli bu güçlerin faşist sistemle hesaplaşmaları beklenemez. Bunun karşısında yer alan diğer düzen partilerinin de, Faşist 12 Eylül’le hesaplaşmaları beklenemez. 12 Eylül faşizmine hedef olan, bedel ödeyen devrimci, demokratik güçlerin, Türk hakim sınıfları arasındaki ikdidar dalaşında taraf olmaları söz konusu olamaz.

Aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak sizleri, 11 Eylül 2010’da yapacağımız mitinge güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.

TARİH: 11 EYLÜL 2010 SAAT: 15:30

YER: ALTONA BAHNHOF ( MERCADO’NUN ÖNÜ)

Demokratik Kitle Örgütleri Platformu Hamburg Bileşenleri( Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF)-Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu (AGIF)- Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATIF)),

Avrupa Karabalıar Derneği (Hamburg), Sol Derleniş (Hamburg)