Anasayfa , Haberler , Artvin halkı doğası için direniyor

Artvin halkı doğası için direniyor

CbZ5D1WWwAAWm7_Artvin halkının Cerattepe’de yapılmak istenen altın madenine karşı direnişi kararlılıkla devam ediyor. Önceki günden itibaren iş makineleri ile alana girmek isteyen yüzlerce polise, Cerattepe’ye giden yolu araçlarla tıkayarak direnen Artvin’lilere polis ve jandarma gaz ve plastik mermileri ile saldırıyor.

Sabah direnişin önderlerinden Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan‘ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına alan polisin saldırısında yaralılar olduğu bilgisi geliyor.

 

6 kişi gözaltına alındı

Cerattepe’ye çıkan yol üzerinde Atmaca mevkiinde onlarca araç, iş makineleri ve taşlarla barikat kuran Artvinliler, çevre il ve ilçelerden getirilen yüzlerce polis ve jandarmaya karşı direnişten geri adım atmıyorlar. Sabah saatlerinde iş makineleri ile harekete geçen polisler, yolu tıkayan araçları vinçler ve çekicilerle kaldırmak istediler. Polisin araçları kaldırma girişimine karşı koyan Artvinlilerden Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Halkevleri yöneticisi Dursun Ali Koyuncu ve dernek yöneticilerinin de olduğu 4 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

12744404_992994707450192_4084033007969552082_nYoğun biber gazına maruz bırakılan direniş alanında kaç yaralı olduğu bilinmiyor. Ayrıca Yüksel Artvin çarşısında trafik kilitlenmiş ve birçok esnafın iş bıraktığı söyleniyor. Orman yangını gibi biber gazı yükselen kente polisin yanı sıra jandarma takviyesinin de yapıldığı söyleniyor. Direniş kurulan barikatlar ve halkın kararlılığı ile devam ediyor.

 

14.11 Ankara’da Cengiz İnşaat önünde oturma eylemine polisin saldırısında HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya’nın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

 

13.50 Ankara’da Cengiz İnşaat önünde oturma eylemi yapan kitleye polis saldırdı.

 

13.21 Cerattepe direnişine destek olmak için İstanbul’da Cengiz Holding ve Ankara’da ise Cengiz İnşaat önünde “Artvin’i yok ettirmeyeceğiz” yazılı pankartlarla oturma eylemi başladı. Polis ablukasında destek eylemleri devam ediyor.

 

13.04 Polis yeniden kitleye saldırmaya başladı. Yoğun bir şekilde gaz atan polis, barikatları aşmaya çalışıyor. Kitle polis saldırısına rağmen dağılmıyor. HDP Artvin İl Eşbaşkanı Hülya Vayiç, “Alt tarafta barikatlarda çatışma başladı, atılan gaz bombalarından göz gözü görmüyor” dedi.

 

12.37 Artvin şehir içi dolmuşları, direniş alanına halkı taşıyarak direnişe destek veriyor.