Home , Avrupa , Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği TEKEL İşçileriyle Dayanışma Akşamı Gerçekleştirdi

Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği TEKEL İşçileriyle Dayanışma Akşamı Gerçekleştirdi

ARNHEM | 01 – 03 – 2010 | ATİK’e bağlı olarak Arnhem’de faaliyet yürüten Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği (ATİD) Cumartesi Akşamı TEKEL işçileriyle dayanışma akşamı gerçekleştirdi. TEKEL işçilerini ziyarete giden delegasyon içerisinde bulunan ATİK Sekreteri Süleyman Gürcan ise dayanışma akşamında direnişi anlattı.

Etkinlik, Devrim ve Sosyalizm adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sonra, ATİK adına 20 – 21 Şubat’ta bir delegasyonla TEKEL işçilerini ziyarete giden ATİK Sekreteri Süleyman Gürcan bir konuşma yaparak, işçilerin mücadele ve dayanışma ruhunu anlattı. Konuşma sonrasında direnişi ilişkin kısa bir film gösterimi yapıldı.

ATİD adına yapılan konuşmada ise örgütlülüğü, örgütlü mücadeleye vurgu yapılarak, direnişte olan Esenyurt Belediye işçilerinin ve TEKEL işçilerinin mücadelesinin bizim mücadelemiz olarak sahiplenilmesinin önemine değindi.

İnsanların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği etkinliğe, örgütlenmesinde destek sunan İmece çalışma grubu adına yapılan konuşmanın ardından müzik dinletisi yapıldı.

İşçilere ulaştırılmak üzere toplanan bağıştan sonra etkinlik halaylarla ve ‘Her yer TEKEL, Her yer Direniş’ sloganlarıyla sonlandı.