Anasayfa , Haberler , Amed Sur için eylemdeydi
Amed Sur için eylemdeydi
Amed Sur için eylemdeydi

Amed Sur için eylemdeydi

Amed’in Sur ilçesinde üç aydır devam eden kuşatmayı kırmak amacıyla başlayan direniş sürüyor. Amedliler, öğlenden sonra başlattıkları direniş eylemi kısa sürede tüm kente yayıldı.

Amed  Sur için eylemdeydi

Amed Sur için eylemdeydi

DTK, HDK, HDP, DBP ve KJA’dan yeni bir çağrı geldi

Amed’in dört bir tarafından yılmadan, barikatları aşa aşa yürümeye devam eden Amedlilere seslenen beş örgüt, çağrısında şöyle dedi:

“Sur’daki abluka ve yasaklar kaldırılıncaya kadar yürüyüşümüz sürecektir. Abluka kaldırılıncaya kadar kimse evine gitmemeli, geri adım atmamalıdır. Günlerce de sürerse sokaklarda olmalı, evine dönmemelidir. Herkes bulunduğu yerden, gürültü ve ses çıkartarak, Sur’a yürümeye devam etmelidir. Gün tarihi bir gündür, direnişimizle tüm ablukaları yıkabiliriz, Sur’da katliam tehdidi altında olan insanlarımızı kurtarabiliriz. Diyarbakır daha önce direnişiyle birçok kez tarih yazdı; bugün de direnişiyle bir kez daha tarih yazacaktır.”

Eylemdeki halk, Mehmet Tunç, Sêvê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır, İsa Oran, Derya Koç gibi Sur, Cizre ve Silopi’de özyönetim direnişlerinde yaşamlarını yitirenlerin maskelerini takarak yürüyüşünü sürdürdü. Evlerinden yürüyüşe destek olan insanlar da tencere tava çalarak eyleme destek verdi. Gazdan etkilenen halka, çevredeki evlerden limon ve şekerler dağıtıldığı dikkat çekti.

ARA SOKAKLARDA EYLEMLER SÜRÜYOR

Bağlar sokakları başta olmak üzere birçok mahalle ve sokak arasında eylemler sürerken bazı bölgelerde polisin geri çekildiği görüldü.
Polisin boş sokaklara dahi gaz bombası attığı görülürken, bir çok yerde de halka hakaret ettikleri görüldü. Gün boyu çok sayıda kişinin da gözaltına alındığı bilgisi verildi. Rastgele gaz bombaları ve tazyikli su ile saldıran polis, bazı yerlere boyalı ses bombaları da attığı görüldü. Ayrıca Antep, Urfa, Elazığ, Batman, Bingöl gibi birçok kentten takviye polis ve zırhlı araç yapıldığı görüldü.

Ajanslar