Anasayfa , Haberler , BDP'nin yeni yönetimi şekilleniyor

BDP'nin yeni yönetimi şekilleniyor

ANKARA | 03 – 01 – 2010 | Genel Başkan Demir Çelik ve milletvekillerinin katılımı ile sabah saatlerinde başlayan BDP Parti Meclisi (PM), toplantısında Grup Başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın yeniden getirilmesi düşünülüyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi’nde Genel Başkan Demir Çelik başkanlığında saat 10.30 da başlayan PM toplantısına PM ve MYK üyelerinin yanısıra milletvekilleri de ilk kez katıldı. 9 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak 1 Şubat’ta yapılacak olan 1. Olağanüstü Kongre hazırlıkları tartışıldı.

Toplantıda Grup Başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın yeniden getirilmesi düşünülürken, 1 Şubat’ta yapılacak kongreye kadar partiye genel başkan seçilmemesi görüşü ortaya çıktı. Kongreye kadar başkanlık görevini Demir Çelik sürdürecek.

Geç saatlere kadar süren toplantıda yarında parti merkezinde PM ve MYK üyelerinin katılımı ile devam edecek. Yarın ki toplantıda, meclis grup başkanlığı ve grub başkanvekilliği görevlendirmesi yapılacak.

Şubatta yapılacak kongre öncesinde partiye yeni isimlerin de katılması bekleniyor. Bu amaçla TBMM’deki grup toplantısının ardından milletvekilleri seçim bölgelerine giderek il örgütlerini yeniden yapılandıracak.