Home , Haberler , Ali Nazlıgül Serbest Bırakılsın!

Ali Nazlıgül Serbest Bırakılsın!

ATİK Logo

Faşist Türk devletinin sürgünde yaşayan devrimcileri, ilericileri baskı altına almaya yönelik olarak interpol üzerinden tutuklatma faaliyetleri durmaksızın devam ediyor. Son yıllarda gerek AB ülkelerinde gerekse Asya`da çıkar ilişkisinde olan devletlerin TC. nin isteklerini yerine getirmede pek iştahlı olduklarıda gözlemlenmektedir. Devrimcilere,sosyalistlere karşı saldırılarda tüm gerici ve Emperyalist devletler ortak davranmaktadır . Buna en son örnek Gürcistanda politik mülteci olarak  yaşayan Ali Nazlıgül`ün 26 Nisan 2016 tarihinde, TC.nin talebiyle tutuklanmış olmasıdır. ATİK Konseyi, ALİ NAZLIGÜL adlı devrimcinin derhal serbest bırakılmasını isteyerek, Faşist Türk devletine teslim edilmek istenen Ali Nazlıgül ile demokratik kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.(AHM)

Ayrıca  Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu ( AvEG-Kon )  tutuklanmaya ilişkin  bir açıklama yayınladı.

Ali Nazlıgül Serbest Bırakılsın!

Gürcistan’da politik mülteci olarak yaşayan Ali Nazlıgül, Türk devletinin talebi üzerine tutuklanmış bulunuyor ve Türkiye’ye iade edilmek isteniyor.

Türkiye’de gençlik mücadelesinde yer almış olan ve bir dönem Hatay Sosyalist Gençlik Derneği başkanlığı yapan Ali Nazlıgül, 10 Mart 2009’da yapılan operasyonda gözaltına alınmış ve 29 ay tutsaklık yaşamıştı.

Ali Nazlıgül, 2006 yılında açılan bir başka davasının sürmesinden dolayı yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Yurtdışına çıktıktan sonra davası sonuçlanmış ve 7 yıl ceza almıştır. Ali Nazlıgül, politik faaliyetlerinden dolayı Türkiye’de sürekli takip ve baskılara maruz kalmıştır.

Türkiye’de kendisini Hitler’le kıyaslayan ve Anayasayı, yasaları bir tarafa bırakarak diktatörlüğünü ilan eden Erdoğan, her türlü demokratik hakkı ortadan kaldırmış bulunuyor. Hiç kimsenin yaşamının güvencede olmadığı, faşist bir diktatörlük hüküm sürmektedir. Kürdistan’da kentler devlet güçleri tarafından yerle bir edilmekte ve yüzbinlerce insan evsiz bırakılmaktadır. Son 8 ay içinde yüzlerce insan katledildi ve binlercesi de yaralandı. 400 bin insan zorla göç ettirildi.

Devlet güçleri muhalif olan herkesi tutuklamaktadır. Gazeteciler, yazarlar, hukukçular, akademisyenler düşüncelerinden dolayı tutuklanmaktadırlar. İşçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların haklarına sahip çıkmaları suç sayılmaktadır. Sokaklarda her türlü gösteriye vahşice saldırılmaktadır.

Gürcistan devletinin Ali Nazlıgül’ü, insan yaşamının tehlikede olduğu Türkiye’ye iade etme isteği uluslararası hukuka aykırıdır ve insan haklarıyla bağdaşmamaktadır. Türkiye’ye iadesi durumunda başına geleceklerden Gürcistan devleti de sorumlu olacaktır.

Gürcistan Devleti, politik mülteci Ali Nazlıgül’ü derhal serbest bırakmalıdır.

Ali Nazlıgül Türkiye’ye iade edilemez!

AvEG-Kon 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu

26.04.2016