Home , Avrupa , Ankara Katliamının 4. Haftasında Duisburg’daki Sendikalardan Dayanışma Mitingi

Ankara Katliamının 4. Haftasında Duisburg’daki Sendikalardan Dayanışma Mitingi

20151110_171308Ankara’da yaşanan faşist saldırıda hayatını kaybeden işçi ve emekçilerin Duisburg’da sesi olmak çeşitli sendikalara üye işçilerin Almanya Sendikalar Birliği (DGB) Duisburg şubesinin çağrısıyla 10 Kasım’da şehir merkezin bir anma düzenlendi.
Katliamda hayatını kaybeden 102 işçiyi temsilen, 102 mum, 102 kırmızı gül hazırlanan anı tahtasının etrafına bırakılarak etkinlik başlatıldı. 
Etkinliğin açılışında DGB adına kısa bir konuşma yapıldı. Katliamın 4. Haftasında, yoğun göçmen işçinin çalıştığı Duisburg’da hayatını kaybetmiş işçileri anmak ve geride kalan akrabaları ve arkadaşlarıyla dayanışmak için etkinliğin düzenlendiğine vurgu yapıldı. 
Ardından Thysen-Krup Stal’da işçi temsilcisi olan Ali Güzel katliama ilişkin bir konuşma yaptı. Güzel konuşmasında, Türkiye’de barış taleplerini dile getirmek için miting düzenleyen işçi ve emekçilere yönelik gerçekleştirilen saldırıda 102 işçinin hayatını kaybettiğin ve yüzlercesinin de yaralandığına dikkat çekti. Yoğun Türkiyelilerin yaşadığı Duisburg şehrinin aynı zamanda işçi şehri olduğunu ve Duisburg’daki işçilerin Türkiye’deki işçilerle dayanışma içinde olduğunu ve katliamı kınadıklarına değindi. 
Daha sonra DGB Duisburg başkanı  Angelika Wagner Ankara katliamında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla konuşmasına başladı. Wagner, Türkiye’deki saldırıda hayatını kaybeden işçileri anmak için bu mitingin düzenlendiğine vurgu yaptıktan sonra, katliamda hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içinde olmasının önemine vurgu yaptı. Düzenlenen etkinliğin, olumlu olduğunu ve yaşananların unutulmamasına değindi. 
Duisburg’da yaşayan demokrat, ilerici işçilerin çabası sonucu DGB’nin böylesi bir eylem yapması olumluyken, katılan işçilere söz hakkı verilmemesi işçiler tarafından haklı olarak eleştirildi.