Home , Haberler , Almanya’da Kadına Yönelik Şiddet Tırmanışta!

Almanya’da Kadına Yönelik Şiddet Tırmanışta!

HABER MERKEZİ |08.11.2018| Schiman Fattah, 31 yaşında, iki çocuk annesi, Dortmunt’ta eşi tarafından defalarca bıçaklanarak katledildi. 30 Ekim gecesi uyurken eşi tarafından bıçaklanarak katledilen Schiman ayrılmak istediğini söylemişti.

7 Kasım’da Köln’de Ezidi mezarlığında toprağa verildi. Ailesi akrabaları ve Almanya Yeni Kadın’ın da içinde olduğu bir çok kadın örgütünden oluşan Almanya kadın platformu Schiman’ı uğurlama töreninde yer aldı. Yapılan basın açıklamasında ortak yazı okundu. Bir 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü daha yaklaşırken, ard arda gelen kadın katliamları ve tecavüz haberleri, biz kadın hareketlerinin birlikte  daha güçlü çalışmalar örgütlememiz gerektiğini söyleyen Almanya platformu bileşenleri, tüm kadınlara birlikte daha güçlü bir çalışma ağı örme çağrısı yaptılar.

Schiman’ın katledildiği gün Köln’de Eezidi bir kadınımız daha eski eşi tarafından katledildi.

Zozan İlyas  24 yaşında, 6 ay önce ayrıldığı eski eşi tarafından silahla vurularak katledildi. 02 Kasım’da aynı mezarlıkta toprağa verilmişti.

Almanya’da kadın katliamları artıyor;

Mirabel kardeşlerin egemen sisteme karşı mücadele ettikleri için katledilişlerinin bu yılki ön günlerinde ne yazık ki kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlar Almanya’da artışa geçti. En son bir hafta içerisinde 3 kadın katledilirken, katledilen kadınlardan birinin  bilgilerine hala ulaşmış değiliz. Schiman Fattah, 31 yaşında, Dortmunt’ta eski erkek arkadaşı tarafından defalarca bıçaklanarak katledildi. Zozan İlyas ise 24 yaşında, ayrıldığı eski eşi tarafından katledildi. Yine geçtiğimiz ay Freiburg’ta genç bir kadın, 7 erkek tarafından tecavüze maruz kalmıştı. Kadına karşı „erk“ek egemen sistemin yarattığı „erk“ek şiddetinin son hız devam ettiğini görüyoruz. Bu ve bunun gibi bir çok taciz, tecavüz ve katliam, ne yazık ki basına yansımamakta, kadınlar sokakta, evde, ulaşım araçlarında, okullarda taciz, tecavüz ve katliamlara maruz kalmaktalar.

Almanya’da son yıllarda kadınların elde ettikleri sosyal hakların giderek tekrar geri alınması, kadın sığınma evlerinin kapatılması, ücret eşitsizliği ve uluslar arası kadın ticaretinin geldiği boyut, biz kadınları kaygılandırmakla kalmayıp, kadın katliamlarına kadar uzanıyor.

Almanya’da kadına yönelik şiddet giderek artmaktadır. Kadın cinayetleri artık bu ülke de sistematik hal alırken, vahşilikte de sınır tanınmıyor. Federal Asayiş Dairesi’nin(BKA) verilerine göre Almanya’da 2015’te aile içi şiddetin %82’si kadına yönelik olurken, 2016’da 357 kadın erkekler tarafından katledilmek istendi, bunlardan 149 kadın hayatını kaybetti.

Son dönemlerde Avrupa ülkelerinin de katkılarıyla ülkeleri cehenneme çevrilen göçmenlerin, Avrupa’da özellikle de Almanya’da maruz kaldıkları hukuksuzluk en çok kadın ve çocukları etkilemektedir. Mevcut devlet politikaları, kadına ve çocuklara yönelik saldırıları arttırmaktadır. Dolayısıyla kadına yönelik şiddeti göçmenlerle ifade etmek Alman hükümetinin göçmenlere ilişkin algı oluşturma politikasıyla paraleldir.

Biz kadınlar, kapitalist sistemin her an, her gün, her  dakika saldırılarına maruz kalıyoruz. Yeni bir yaşam yaratmak, kendi hayatlarımızla ilgili karar vermek istediğimizde hedef haline geliyor, ölümlerle yüz yüze kalıyoruz. Rengimiz, dilimiz, dinimiz, ülkemiz değişse de biz kadınlara erkek egemen sistemin saldırıları her yer de aynı olmaktadır.

“Erk”ek egemen sistem ceza indirimleriyle erkeklere cesaret veriyor, onları cinayetlere teşvik ediyor. Artan erkek şiddeti her defasında aklanarak, kadınlar sessizliğe mahkum edilmek isteniliyor. Bizler sonuna kadar kadına yönelik şiddetin ve kadın katliamlarının takipçisi olacağız. Bir kez daha kimden, nereden gelirse gelsin kendimizi, hayatlarımızı ve haklarımızı savunacağımızın altını çizmek istiyoruz.

Biz kadınlar diyoruz ki; kadın cinayetleri politiktir ve çözümü de kadınların örgütlü gücünü büyütmekten geçmektedir. Almanya’da ki kadınlar olarak, kadın katliamlarına karşı özsavunmamızı daha da arttırarak örgütlülüğümüzü büyüteceğiz ve kapitalist sistemin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz.

Yeni Kadın

YJK-E(Almanya Kürt Kadın hareketi)

Utamara

SKB(Sosyalist Kadınlar Birliği)

CENI

ADKH(Avrupa Demokratik Karın Hareketi)

Yaşanacak Dünya

TAJE(Avrupa Ezidi Kadın hareketi)

FEDA(Demokratik Aleviler Federasyonu)