Anasayfa , Avrupa , Almanya’da ilk 129 b davası sona erdi

Almanya’da ilk 129 b davası sona erdi

STUTTGART | 21 – 07 – 2010 | Almanya’nın Stammheim cezaevinde iki devrimci 29 ay süren 129 b davasının sonucunda ağrı cezalara çarptırıldılar. Eğitim çalışması, dergi satımı, dayanışma geceleri örgütleme ve DHKP-C için yardım toplama gibi gerekçelerle Devrim Güler adında devrimci 4 yıl ve 10 ay, Avukat Ahmet Düzgün Yüksel 5 yıl ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada sunulan delillerin büyük bir kısmı Türk istihbarat dairesinden sunulan bilgilerden oluşması yargılanan devrimcilerin avukatları tarafından eleştiri konusu yapıldı.  Devrimcilere karşı ifade veren ana şahidin Rheinland-Pfalz istihbaratı ve MIT için çalıştığı mahkeme tarafından kabul edildi. Ceza alan devrimcilerin avukatları davanın bir hukuk skandalı olduğunu söylediler ve en kısa zamanda verilen karara itiraz edeceklerini açıkladılar.

129 b davalarının sayısı her geçen gün artıyor.

Bir yıl önce aynı davada üç devrimci 2 yıl ile 11 ay arası ceza almışlardı. Düsseldorf mahkemesinde de 3 Anadolu Federasyonu üyesine karşı bir 129 b davası sürüyor. Oberhausen’de tutuklanan Tamil Kurtuluş kaplanlarına karşı da 129 b davası hazırlıkları var. Sol parti milletvekili Ulla Jelpke’nin parlamentoda yaptığı resmi soruları üzerine Almanya Federal savcılığı PKK’ye karşıda gelecek süreçte 129 b yasasının kullanılacağı açıkladı. En son Fransa’da tutuklanan Sadi Naci Ö. adında bir devrimci DHKP-C ‘yi desteklemesi gerekçesiyle Almanya’ya iade edildi.